WTCC - Hivatalos: Michelisz Norbi két újabb világklasszis csapattársat kap
Hivatalos: Michelisz Norbi két újabb világklasszis csapattársat kap
Fotó: Hyundai Motorsport

Hivatalos: Michelisz Norbi két újabb világklasszis csapattársat kap

LantiLanti
2018/12/03 10:48

A Hyundai Motorsport ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy újabb két klasszis túraautós csatlakozik hozzájuk a WTCR-ben, Gabriele Tarquini és Michelisz Norbi mellett Nicky Catsburg és Augusto Farfus képviseli a koreai márka színeit a 2019-es szezonban. 

Az autókat szervizelő csapatok nevét egyelőre nem jelentették be, de a legfrissebb értesülések szerint elképzelhető, hogy két külön istállót indítanak. A pilótapárosokat később hozhatják nyilvánosságra. 

A Michelisz, Tarquini, Farfus, Catsburg négyes januárban egy háromnapos portimao-i teszttel kezdi meg a felkészülést az új világkupa-évadra.

"Úgy tűnik, a 2019-es szezon még az ideinél is erősebb lesz, és tudjuk, sem mi, sem az ellenfeleink nem engedhetik meg maguknak a lazulást. Négy fantasztikus versenyzőnk lesz a Hyundai Motorsportnál, akik közül bármelyik esélyes lehet a bajnoki címre" - mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezetője.
"Mindenki látta, mennyire erős volt a Hyundai i30 N TCR a 2018-as évben. Gabrielével együtt egy igazán jó szezonunk volt, és a BRC Racing is remekül szerepelt a csapatbajnokságban. 2019-ben ismét a mezőny elejében harcolhatunk, különösen azután, hogy a Hyundai Motorsport Customer Racing megerősítette a pilótafelállást. Számomra jól zárult 2018, dobogóra állhattam Makaón, így már nagyon várom, hogy folytatódjon a munka, és elkezdjük a felkészülést a következő évadra" - tette hozzá Michelisz Norbi.

Az újonnan érkezők közül Catsburg elárulta, nyomon követte a 2018-as WTCR-futamokat, és a szoros csatákat látva mindenképpen szeretett volna visszatérni a túraautózáshoz. Tarquinivel és Farfusszal már dolgozott együtt, Norbit pedig ellenfélként ismeri.

A bajnokságba nyolc év után visszatérő Farfus egyetértett holland csapattársával, és elmondta, bár imád GT-autókkal versenyezni, látva a tavalyi Túraautó VK-szezont, visszavágyott a bajnokságba. Hozzátette, mivel korábban még nem vezetett TCR autót, és fronthajtású géppel is 2006-ban ment utoljára, számára nagy kihívás lesz a szezon eleje. 

Hozzászólások