WTCC - Hivatalos: Michelisz Norbi gyári versenyző!!!
Hivatalos: Michelisz Norbi gyári versenyző!!!
Fotó: Catrol Honda Racing

Hivatalos: Michelisz Norbi gyári versenyző!!!

LantiLanti
2016/01/13 11:59

Eldőlt, hivatalos, nincs több várakozás: a Honda ma bejelentette, leszerződtette Michelisz Norbit, aki 2016-tól a japán márka gyári csapatában folytatja pályafutását!!

A magyar pilóta 2013 óta versenyez Hondával, második évében pedig hatalmas bravúrt végrehajtva a független Zengő Motorsport színeiben mindkét hivatalos versenyzőt megverte az összetettben, és a három gyári Citroën mögött negyedik lett.

Norbi az elmúlt néhány év során szoros kapcsolatba került japán gyártóval, tavaly állandó résztvevője volt a hivatalos csapat tesztjeinek, a versenyeken jelen volt a technikai egyeztetéseken, és a gyári alakulat adatait is használhatta.

Állítólag már tavaly felmerült, hogy a hivatalos csapatba igazol, ám szeretett volna még egy évet a Zengő Motorsportnál tölteni, ahol a MOL Group támogatásával minden korábbinál jobb feltételeket ígértek neki. Mostanra viszont megérett a pillanat a továbblépésre, hogy a magyar autósport történetének első teljesen gyári támogatott pilótája legyen.

„Nagyon köszönöm Zengő Zoltánnak és a teljes csapatnak az elmúlt évek közös munkáját, a tőlük kapott áldozatos és profi támogatást, mely versenyzői pályafutásomat ilyen magasságokba emelhette"  - mondta Norbi.

"Izgalommal tölt el, hogy a Honda gyári pilótájaként, a JAS Motorsport színeiben indulhatok a FIA Túraautó Világbajnokságon. A Zengő Motorsport égisze alatt már az elmúlt három szezonban is Hondával versenyeztem, aktívan együttműködve a gyári csapattal, így a közös munka során rendkívül szoros viszony alakult ki közöttünk. Az összefogásnak köszönhetően több futamot is nyertem és tavaly a Yokohama Trophy győzteseként zártam az évadot. Hálás vagyok a Hondának, hogy bizalmat szavazott nekem, és remélem, hogy méltón viszonozhatom ezt az idei szezonban.”

Honda_hun_general

Idén először három gyári autót indít a Honda, Michelisz Norbi egyik csapattársa a portugál Tiago Monteiro lesz, aki már 2012 közepe óta a japán gyártó versenyzője, tavaly pedig két futamot is nyert a TC1-es Civic-kel.

„Boldog vagyok, hogy 2016-ban is Hondával indulhatok a világbajnoki címért. Rengeteget dolgoztunk az autón az elmúlt években, és ezen a télen is gőzerővel folyik a munka, hogy még gyorsabb legyen a Civic WTCC. Úgy gondolom, hogy a hihetetlenül erős mezőny ellenére igen sikeres szezonnak nézünk elébe, a csapat és a technika egyaránt kiváló” - tette hozzá Monteiro.

A mai bejelentés harmadik érdekessége, hogy igaznak bizonyultak a pletykák Rob Huffal kapcsolatban, a 2012-es világbajnok a Ladától a Hondához igazol, és ő veszi át Gabriele Tarquini helyét a csapatnál.

„Az elmúlt évadok során már megszoktam, hogy Civic WTCC-k mögött autózom, óriási lehetőségnek tartom hát, hogy a Honda gyári csapatában folytathatom a versenyzést. Nem szívesen zárnám pályafutásom egyetlen világbajnoki címmel, s úgy gondolom, hogy a Honda, illetve a JAS Motorsport kötelékében valós esélyem van ismét begyűjteni a trófeát" - fogalmazott Huff.

"Tavaly, a makaói futamon már volt szerencsém kipróbálni a JAS által épített Civic TCR-t, s igen jól összerakott, rendkívül gyors autót ismertem meg benne. Meggyőződésem, hogy nagyon erős szezon áll előttünk, alig várom, hogy megkezdődjenek a tesztek.”

A gyári csapat ezekben a napokban éppen Jerez de la Fronterában tesztel, az 2016-os versenyautót pedig várhatóan március 1-én, a Genfi Autókiállításon mutatják be.

Hozzászólások