WTCC - Hivatalos: Girolami és Guerrieri az All-Inkl.com Hondánál
Hivatalos: Girolami és Guerrieri az All-Inkl.com Hondánál
Fotó: Honda Racing

Hivatalos: Girolami és Guerrieri az All-Inkl.com Hondánál

LantiLanti
2019/01/28 12:11

A Honda hétfőn hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra, amiről egy ideje már sokan pusmogtak: Esteban Guerrieri mellé Nestor Girolamit is szerződtették gyári pilótának a WTCR-be.

A két argentin versenyző a német All-Inkl.com Münnich Motorsportnál megy majd, amely a tavalyi három helyett idén két autót indít a Túraautó Világkupán. 

"Rendkívül boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Honda-családhoz a WTCR-ben, és hálás vagyok a Münnich Motorsportnak, hogy rám bízzák az egyik Hondájukat. Tavaly Suzukában már együtt töltöttem egy hétvégét a csapattal, és akkor nyilvánvalóvá vált számomra, bennük van a potenciál a bajnoki címre. Örülök, hogy Esteban lesz a csapattársam, akivel nagyon jó a kapcsolatom. Alig várom, hogy elkezdjünk tesztelni" - mondta Girolami.

Nestor_Girolami.jpg

Guerrieri második teljes szezonját kezdi majd Honda gyári pilótaként, és nagyon örül új csapattársának.

"Bebu jó barátom, és sokat versenyeztünk egymás ellen. Egy rendkívül gyors pilóta, és nagyszerű csapatjátékos, ami fontos, ha a bajnoki címért akarunk harcolni" - fogalmazott Guerrieri

René Münnich csapatfőnök kerek-perec kijelentette, a Honda Civic Type-R TCR-el és ezzel a pilótafelállással a bajnoki cím a cél. 

A sajtóanyag kitér Tiago Monteiróra is, és megerősíti, a portugál pilóta továbbra is Honda-versenyző, és 2019-ben a WTCR-ben indul majd, csapatát és társát viszont később nevezik meg.

Eldőlt tehát, hogy nem a Münnich Motorsport versenyezteti mind a négy Honda Civicet, ami információnk szerint növeli annak az esélyét, hogy Tassi Attila felléphessen a WTCR-be. De még mindig csak esélyekről és nem tényekről beszélünk, ezt fontos leszögezni! 

E.jpg

Kövesd a WTC Blogot az Instagramon is

Hozzászólások