WTCC - Hivatalos: az Audi sem támogatja tovább a WTCR-t
Hivatalos: az Audi sem támogatja tovább a WTCR-t
Fotó: fiawtcr.com

Hivatalos: az Audi sem támogatja tovább a WTCR-t

LantiLanti
2019/12/11 12:48

Pár nappal azt követően, hogy a WRT csapat vezetője "elszólta" magát egy interjúban, az Audi Sport hivatalos közleményben erősítette meg, hogy 2020-ban nem lesz gyári támogatást élvező csapata a Túraautó Világkupán.

A német márka az elmúlt két szezonban több gyári pilótát is küldött a bajnokságba. Tavaly Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden és Fred Vervisch képviselte az gyártó színeit, idén pedig Niels Langeveld is csatlakozott hozzájuk. Eközben a WRT és a Comtoyou csapat hivatalos nevében az Audi Sport is szerepelt. 

Jövőre viszont már csak privát keretek között induló Audikra lehet számítani, a márka ugyanis kivonja támogatását a benzines TCR-projektből. 

"Itt az idő új fejezetet nyitni. Nagy köszönet a versenyzőinknek, Niels Langeveldnek, Gordon Sheddennek, Jean-Karl Vernay-nek és Frédéric Vervischnek, valamint a Comtoyou Team Audi Sport és a Leopard Team Audi Sport csapatoknak, illetve a partnereinknek" - fogalmaz a közleményben Chris Reinke, az Audi Sport Customer Racing vezetője. 
"Az WTCR egy nemzetközi bajnoksággá nőtte ki magát, és mi ott voltunk az első naptól kezdve. Tavaly óta 25 dobogós helyezést és hét győzelmet értünk el."

Ennek viszont vége, az Audi Sport Customer Racing a jövőben inkább a GT3-as projektek támogatására összpontosítja erőforrásait. Ennek ellenére bíznak benne, hogy az RS3 TCR, amely 2018-ban elnyerte az "Év modellje" díjat a TCR-ben, marad a Túraautó Világkupán.

"Miután meghatározzuk a legfontosabb irányokat a partnereinkkel 2020-ra, reméljük, hogy jövőre is lesznek Audik a WTCR-ben. A Comtoyou Racing már jelezte, szeretnének 2020-ban is a WTCR-ben versenyezni, mi pedig nagyon örülnénk ennek, és reméljük, Jean Michel Baert csapata valóra váltja ezt az elképzelést."

Ez azért érdekes, mert a Comtoyou Racinggel kapcsolatban inkább negatív híreket hallottunk mostanában. Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a belga csapat több ponton is elégedetlen a WTCR jelenlegi vezetési irányával. Elsősorban az egyes márkák szerintük túl intenzív jelenléte zavarja őket.

Hozzászólások