WTCC - Hivatalos a másik WTCR szabadkártyás is
Hivatalos a másik WTCR szabadkártyás is
Fotó: Tassi Attila

Hivatalos a másik WTCR szabadkártyás is

LantiLanti
2018/04/11 12:48

Néhány órával azt követően, hogy kiderült, a M1RA és Nagy Dani szabadkártyásként ott lesz a hungaroringi WTCR hétvégén, egy újabb fontos bejelentésre került sor: most már az is hivatalos, hogy a másik vendég-helyet Tassi Attila töltheti be bő két hét múlva.

A 18 éves pilóta tavaly még Michelisz Norbi csapatával versenyzett, és második lett a TCR International Series-ben. Ezzel sikerült felhívnia magára a Honda Civic TCR-t gyártó JAS Motorsport figyelmét, így végül nem követte korábbi csapatát a Hyundaihoz.

Tassival kapcsolatban egyelőre annyit tudunk, hogy 2018-ban a JAS támogatásával indul majd a TCR Európa-kupában, ám a csapatát egyelőre nem nevezték meg.

Ma viszont Atika a Facebook-oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy Nagy Dani mellett ő lesz másik szabadkártyás a Túraautó Világkupa magyarországi hétvégéjén, és ezzel életében először rajthoz állhat a nemzetközi túraautózás csúcskategóriájában. Tassi helyét egyébként már elég régóta biztosra vehettük, hiszen a hungaroringi verseny plakátjára az ő autója is felkerült.

"Rendkívül izgatott vagyok, hogy bejelenthetem; rajthoz fogok állni a WTCR hungaroringi futamán. A háttérben zajló kemény munkának és sok ember közreműködésének köszönhető ez az eredmény" - írta Tassi a Facebookon.
"Magyar közönség előtt versenyezni az FIA Világkupán egy valóra vált álom számomra. A színvonal magasabb lesz, mint amit valaha átéltem versenyzői karrierem során, de nem azért indulok, hogy csak gyarapítsam a rajthoz állók számát, hanem hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. Alig várom!"

Ezzel hivatalossá vált, hogy összesen öt magyarnak, Michelisz Norbinak, Nagy Norbinak, Szabó Zsoltinak, Nagy Daninak és Tassi Atikának szurkolhatunk idén a Hungaroringen, illetve ahogy arról szintén olvashattatok, a CEZ mezőnyében Hatvani Bálint is rajthoz áll az Unicorse-Zsille duó által felkészített Alfa Romeo Giulietta TCR-el.

A vendégpilótákra kiszabott +20 kilós súly természetesen Tassi Attilának is jár majd.

Hozzászólások