WTCC - Helyettesítő versenyzőt kereshet a Hyundai Makaóra
Helyettesítő versenyzőt kereshet a Hyundai Makaóra
Fotó: fiawtcr.com

Helyettesítő versenyzőt kereshet a Hyundai Makaóra

LantiLanti
2019/10/01 10:33

Valószínűleg nem a jelenlegi pilóta-négyessel fut neki a Hyundai a makaói WTCR hétvégének, egyik versenyzőjét ugyanis minden emberi számítás szerint helyettesítenie kell az idény utolsó előtti fordulóján.

A BMW pár hete bejelentette, a tavaly a kvalifikációs versenyt és a főfutamot is megnyerő Augusto Farfus ismét ott lesz GT Világkupa mezőnyében a német gyártó pilótájaként, márpedig a makaói szabályok tiltják, hogy egy versenyző két kategóriában is induljon. 

A Hyundainak tehát minden emberi számítás szerint találnia kell egy beugró pilótát Farfus autójába. A WTC Blog úgy tudja, a befutó a koreai márkával egy ideje már jó kapcsolatban álló, és jelenleg a M1RA csapatához tartozó Luca Engstler lehet. 

A fiatal, tehetséges, valamint erős anyagi és szakmai háttérrel rendelkező német jelenlegi a Hyundai támogatásával versenyez a TCR Európa-kupán, ahol Barcelona előtt még versenyben volt a bajnoki címért. A rendkívül balszerencsés spanyolországi hétvégével viszont közel 100 pontos hátrányba került, így mostantól elvben hangolódhat Makaóra. 

Hozzászólások