WTCC - Hegyi-kecske lesz Nagy Norbiból
Hegyi-kecske lesz Nagy Norbiból
Fotó: fiawtcr.com

Hegyi-kecske lesz Nagy Norbiból

LantiLanti
2019/05/31 10:14

Az autósport világa sokszor nem egyszerű; van, hogy egy világkupa dobogó sem elegendő ahhoz, hogy valaki a bajnokságban maradjon.

Nagy Norbi tavaly Gabriele Tarquini mögött második lett a Szlovákiaringen, ám idén nem talált magának helyet a WTCR-ben. Testének B-oldala viszont már nagyon hozzászokott a kagylóüléshez, úgyhogy szünetről szó sem lehetett.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A fiatal magyar pilóta idén egy másik kedvelt szakágában, a hegyi-versenyzésben teszi oda magát, méghozzá az egész nyarat lefedő FIA Hegyi Európa-bajnokságon. 

Az autó sem lesz hétköznapi, Magyarország egyik legismertebb hegyi-versenyzője, Kavecz István, ismertebb nevén Bongo, idén kénytelen távol maradni a pályáktól, így Norbi az ő szemrevaló és igen eredményes BMW-jét vezeti majd. 

Nagy Norbert_BMW.jpeg

“A hegyi verseny szó hallatán mindig a régi szép emlékek jutnak eszembe, amikor gyerekként néztem a futamokat, hiszen tőlünk pár száz méterre rendezték a mátrai hegyi versenyeket, ezeknek köszönhetően szerettem bele az autósportba" - meséli Nagy Norbi. 
"Amikor 2016-ban visszatérhetett a magyar mezőny a parádsasvári új aszfaltcsíkra, különleges érzés volt újra hegyen menni, és csak álmodoztam róla, hogy a hegyi Eb-n is részt veszek majd egyszer. Az, hogy Bongo hegyi BMW-jével tehetem meg ezt a lépést, csak hab a tortán. Sok évnyi fejlesztés és munka van ebben az autóban, amit kellő elővigyázatossággal kell majd belaknom, főleg most, hogy ismeretlen pályán leszek.”

Nagy Norbi azért leszögezte, bár imádja a hegyi-versenyzést, a hosszabb távú céljai között egyértelműen az szerepel, hogy minél hamarabb visszatérjen valamelyik színvonalas túraautó bajnokságba. Addig is ez lesz a magyar pilóta programja:

A 2019-es hegyi Európa-bajnokság naptára: 

Június 14-16.: Glasbachrennen, Németország
Július 5-7.: Trento Bondone, Olaszország
Július 19-21.: Dobšinský kopec, Szlovákia
Július 26-28.: Limanowa, Lengyelország
Augusztus 16-18.: St. Ursanne - Les Rangiers, Svájc
Augusztus 30. - szeptember 1.: GHD Petrol Ilirska Bistrica, Szlovénia
Szeptember 13-15.: Buzetski dani, Horvátország

Hozzászólások