WTCC - Gyulay Zsolt: a WTCR forduló már közel annyira fontos nekünk, mint a Forma-1
Gyulay Zsolt: a WTCR forduló már közel annyira fontos nekünk, mint a Forma-1
Fotó: fiawtcr.com

Gyulay Zsolt: a WTCR forduló már közel annyira fontos nekünk, mint a Forma-1

LantiLanti
2020/01/15 13:21

Idén április végén rendkívüli versenyhétvégét rendez Magyarországon az FIA WTCR Túraautó Világkupa, hiszen Michelisz Norbiék közös fordulót tartanak a Kamion Európa-bajnoksággal.

Ez önmagában is érdekes látnivalót jelentene, itthon viszont különösen, hiszen ebben a két bajnokságban megy az ország két talán legismertebb autóversenyzője, Michelisz Norbi és Kiss Norbi. Ráadásul mindketten bajnokok. Előbbi tavaly győzött a világkupán, utóbbi pedig 2014-ben és 2015-ben nyert az összetettben.

A nem hétköznapi esemény a Super Racing Festival nevet kapta, és a Hungaroring igazgatója szerint megéri majd ott lenni a helyszínen, hiszen egy igazi motorsportos ünnepet terveznek.

"Egy nagy motorsportos fesztiválra készülünk, egy igazi magyar bulira, ahol a nézők korunk két legnépszerűbb magyar autóversenyzőjét, Michelisz Norbit és Kiss Norbit láthatják. Már volt ilyen közös rendezvény a Szlovákiaringen, és a két bajnokság jól tudott együttműködni" - mondta Gyulay Zsolt. 

Hozzátette, a magyarországi WTCR verseny ma már közel olyan fontos a pálya számára, mint a Forma-1-es Magyar Nagydíj.

"Ez az esemény már közel annyira fontos nekünk, mint a F1 Magyar Nagydíj, amit idén jubileumi, 35. alkalommal rendezünk meg. Idén nagy meglepetésekkel készülünk a nézőknek mindkét eseményen, és szeretnénk, ha igazi fesztiválhangulat lenne a lelátókon és a paddockban is."

A Hungaroring hivatalos honlapja szerint ismét ott lesz a betétfutamok között a KIA Platinum Cup, és állítólag jön az Audi R8 LMS Cup is. 

Ami a jegyárakat illeti, az egész hétvégére szóló belépő 5900 forintba kerül, a szombatra vagy vasárnapra szóló egynapos ára pedig 3900 forint. Ez a lelátó mellett tartalmazza a paddockba való belépés lehetőségét is. A 14 éven aluli és a 65 év feletti nézők ingyen mehetnek be a rendezvényre, de fontos, hogy nekik is rendelkezniük kell 0 forintos belépővel. 

Hozzászólások