WTCC - Győztes WTCR-pilóta és magyar dobogó a Nordschleifén
Győztes WTCR-pilóta és magyar dobogó a Nordschleifén
Fotó: fiawtcr.com

Győztes WTCR-pilóta és magyar dobogó a Nordschleifén

LantiLanti
2020/08/04 09:17
Augusztus elsején újabb négyórás futammal folytatódott az NLS (leánykori nevén VLN), a hosszútávú bajnokság, amely kizárólag a Nürburgring Nordschleifén rendez versenyeket. Ezt a lehetőséget több WTCR-pilóta is megragadta, hogy készüljön az őszi németországi fordulóra. 

A gyakorlás Nicky Catsburgnak sikerült a legjobban, Michelisz Norbi márkatársa a gyári hátszéllel versenyző ROWE Racingnél indult, és Stef Dusseldorp társaságában megnyerte a verseny a BMW M6 GT3-mal. A holland páros 22 másodpercet adott a Walkenhorst Motorsport BMW-jének, és 24-et a harmadik Mercedes-AMG Team HRT AutoArenA egységnek, melyben a korábbi WTCC-versenyző, Dirk Müller volt az egyik pilóta. 

"Nagyszerű versenyt futottunk, és jó élmény volt egy honfitárssal, Stef Dusseldorppal menni. Nem mondom, hogy számítottunk erre a győzelemre, de a ROWE csapat tökéletesen dolgozott, hiba nélkül. Mint mindig, most is remek volt a stratégiánk, ezen a pályán versenyezni pedig csodás élmény. Örülök, hogy megvan az első győzelmem idén" - mondta Catsburg. 

Catsburg mellett további két WTCR-pilóta is ott volt a csajozós dumának nehezen használható RCM DMV Grenzlandrennen névre hallgató eseményen. Tom Coronel a Max Kruse Racing színeiben indult az SP3T kategóriában egy Volkswagen Golf GTi TCR-el, és az ex-túraautó-világkupás Beni Leuchter társaságában második lett a testvérautó mögött. 

Szintén egy TCR autóval nevezett Luca Engstler, a német pilóta a TCR Pro kategóriában indult egy Hyundai i30 N TCR-e, de Robi Jahr társaságában négy kör után véget ért nekik a móka.

A mezőnyben a Nordschleife magyar helytartója, Walter Csaba is ott volt, aki szokásos csapatával, a Rent2Driver Racinggel, és a Porsche 911 GT3 Cup autóval indult az SP6 kategóriában. David Ackermann és Winfired Assmann társaként a 43. helyen ért célba, de nem volt elégedetlen. 

"Remekül sikerült a mai versenyünk, ami ugyan az abszolút 42. helyezésből (146 nevező), vagy a kategória 2. helyből sem tűnik ki, de az adott technikából ma sikerült kihozni a maximumot! Tökéletes edzőfutam volt, ez volt a cél ma! #BlackBeauty - továbbra is imádlak!!" - írta Csabi a Facebook oldalán. 

A WTCR szeptember 24-26 között versenyez majd a Nordschleifén, ahol ismét a Nürburgring 24 órás betétfutama lesz. 

Hozzászólások