WTCC - Guerrieri szerint a Lynk & Co-ban még lehet egy plusz fokozat
Guerrieri szerint a Lynk & Co-ban még lehet egy plusz fokozat
Fotó: fiawtcr.com

Guerrieri szerint a Lynk & Co-ban még lehet egy plusz fokozat

LantiLanti
2019/08/26 11:48

Szűk három hét múlva újra életre kel az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa, a mezőny szeptember közepén a kínai Ningbo versenypályájára látogat, ahol megkezdődik a szezon Európán kívüli szakasza.

A pilóták jelenleg még a nyári pihenőjüket töltik, ám ahogy közeledik az ősz, úgy gondolnak egyre többet a folytatásra. A bajnokság hivatalos honlapja az összetettet vezető Esteban Guerrierivel készített interjút a szünetben, és ebből csemegéztük ki az érdekesebb részeket.

Az argentin pilóta számára Ningbo örökre emlékezetes helyszín marad, 2017-ben még a Campos Chevrolet Cruze-zal nyert itt futamot, és részben ennek köszönheti, hogy most ott van, ahol.

"Ez a verseny egy nagy áttörést hozott számomra. Az esőben aratott győzelmem mély benyomást tett William De Braekeleerre (a Honda Motor Europe motorsport vezetőjére). A verseny után átjött hozzám, hogy kezet rázzunk, és később ebből született a hondás szerződés. Különleges pillanat volt" - mesélte Guerrieri.

Az argentin Vila Real óta nem versenyzett, ám így is igyekszik megtartani a formáját. Ma már sokkal jobban odafigyel a részletekre, mint pár éve. 

"Edzéssel és egészséges táplálkozással tudod ilyenkor segíteni a szervezeted. Van egy kiváló edzőm Barcelonában, aki segített, hogy jobban bánjak a testemmel, és ezen a területen sokkal jobban is érzem magam. Nem tudom, ez mennyit segít az autóban, de jobban érzem magam a bőrömben, és ez fontos." 

EBI0tc_XoAAbU7G.jpgA kikapcsolódás részeként Guerrieri a Magyar Nagydíjon is ott volt.Fotó: Esteban Guerrieri Twitter

"Az agyam pedig ilyenkor pihenhet, kikapcsolódom a barátokkal, és próbálok nem azon kattogni, ami előttem áll. A következő verseny előtt lesz majd néhány szimulátoros edzésem, hogy újra teljesen a vezetésre tudjak összpontosítani."

Guerrieri előnye 24 pont Michelisz Norbival szemben az összetettben, ám nem csak a magyar pilótát veszi komolyan. A riválisok közül a Lynk & Co-tól vár fejlődést az év második felében.

"Egy ellenfelet sem becsülök alá. Meglátásom szerint a Cyan Lynk & Co-nál van még egy plusz sebességi fokozat, és talán látunk tőlük ezt-azt az év második felében. Nagyon erősek és profik. De a BRC Hyundai is komoly ellenfél lesz; ők az uralkodó bajnokok, és tudják, hogyan jöjjenek vissza egy nehéz helyzetből."

Négy hétvége van még hátra, ami a háromfutamos rendszerben 340 megszerezhető pontot jelent. Ehhez képest nem is fest rosszul, hogy még nyolcan vannak száz ponton belül: Guerrieri, Norbi, Björk, Girolami, Azcona, Muller, Ehralcher és Vervisch. 

Hozzászólások