WTCC - Guerrieri még nem tett le a WTCC-ről
Guerrieri még nem tett le a WTCC-ről
Fotó: fiawtcc.com

Guerrieri még nem tett le a WTCC-ről

LantiLanti
2016/11/23 10:30

A 2016-es szezon egyik nagy meglepetése (ha félretesszük az összeesküvés elméleteket) Esteban Guerrieri hazai remeklése volt, az argentin pilóta egy pillanat alatt nem várt magasságokba emelte a Chevrolet-t, és a két szabadedzés megnyerése után csak a csapat hibája miatt nem volt esélye a pole-ra Termas de Rio Hondóban.

A versenyeken sajnos technikai problémák hátráltatták, nem működött rendesen a Cruze kuplungja, így mindkét futamon sokat veszített a startnál, ráadásul az első versenyen ütközött is. Végül egy kieséssel és egy hatodik hellyel zárta a fordulót.

A 31 éves pilóta a szezon végén valószínűleg elhagyja a Toyota Team Argentinát, amelynél hetedik lett a Super TC2000-ben, és a termasi sikert meglovagolva szeretné a Túraautó Világbajnokságon folytatni pályafutását.

"Mindenkit meglepett, ami Termasban történt, óriási visszhangja volt a sajtóban, főleg, mivel előzetesen nem rám irányult a legnagyobb figyelem. Utána viszont mindenki elismerte a Campos Racinggel mutatott teljesítményünket" - mondta Guerrieri.

A korábbi WSR és Indy Lights versenyző jövőre mindenképpen szeretne visszatérni, de egyelőre bizonytalan a helyzete.

"Még van remény. Az eredeti tervem az volt, hogy bekerüljek egy gyári programba, ez viszont sajnos nem nagyon haladt eddig. De sosem adom fel, és keresem tovább a lehetőségeket. Az is elképzelhető, hogy 2017-ben csak néhány versenyen indulok majd, de így is része leszek a WTCC vérkeringésének, és meglátjuk, össze tudunk-e hozni egy egész éves programot 2018-ra."

"Kapcsolatban maradok Francois Ribeiróval, a WTCC promóterével, hiszen nála jobban senki sem tudja, mi történik a WTCC-ben. És egyeztetünk a Campos Racinggel is, mivel remek kapcsolat alakult ki Ruben Espinnel és csapatával. Örülnék, ha sikerülne összeszedni a költségvetést, hogy egy egész évet mehessek velük, mivel nagy lehetőségek rejlenek bennük, és megérdemelnének egy évet, amelyben anyagi szempontból minden a helyén van" - zárta Guerrieri.

Egy argentin pilóta viszont mindenképpen lesz jövőre a WTCC-ben, a helyi sajtó ugyanis nemrég tényként közölte, hogy Nestor Girolami a Volvónál folytatja.

Hozzászólások