WTCC - Guerrieri magyar vörösborral tette túl magát a harmadik futamon
Guerrieri magyar vörösborral tette túl magát a harmadik futamon
Fotó: fiawtcr.com

Guerrieri magyar vörösborral tette túl magát a harmadik futamon

LantiLanti
2019/04/29 11:19

Nincs sok oka a panaszkodásra az All-Inkl.com Münnich Motorsportnak a hungaroringi hétvége után, hiszen a háromból két futamot megnyertek a Honda Civic Type-R TCR-el, és két argentin pilótájuk, Nestor Girolami valamint Esteban Guerrieri vezeti az összetettet.

Mégsem volt teljes náluk a boldogság, hiszen a harmadik verseny rajtja után még igen jó esélyük volt rá, hogy kisöpörjék a padlást, és három győzelemmel térjenek haza.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Esteban Guerrieri lerajtolta Michelisz Norbit, és csak egy műszaki hiba fosztotta meg egy igen sanszos győzelemtől. Pontosabban kettő. Az első miatt visszacsúszott a harmadik helyre, a második miatt pedig bele a gumifalba. 

"Két különböző problémám volt. Először a motor állt meg egy pillanatra az ötös kanyarból kifele, és akkor veszítettem el a vezetést. Semmihez nem értem hozzá a kormányon; egyszer csak leállt a rendszer, majd kicsivel később újraindult. Nem tudom, mi történt, csak azt láttam, hogy valami sárgán villog a kijelzőn" - mesélte Guerrieri a WTC Blognak. 
"Utána minden rendben volt, viszont a végén eltört a baloldali kormányösszekötő, úgyhogy egyenesen belecsúsztam a gumifalba az utolsó kanyarban."

Az argentin szerint nem kizárt, hogy a probléma magvát már az előző futamon elhintették. 

"Van tapasztalatom esőben, de a második futamon teljesen kiszámíthatatlanok voltak a körülmények. Igyekeztem nagyon óvatos lenni, és vigyázni az autóra. Megpróbáltam kimaradni minden koccanásból, de így is rengetegen nekem jöttek. Talán az egyik ilyennél sérült meg a kormányösszekötő."

85474a82c2276dddaee595abc416e094.jpg

A hétvége slágertémája a Yokohama idén bevezetett puhább oldalfalú gumija volt, amellyel még kevés pilóta került 'öribari' kapcsolatba. Guerrieri viszont nem parázta túl a témát. 

"Tényleg más kicsit a gumi, változott a merevsége, amit meg kell érteni, és ki kell tapasztalni a megfelelő guminyomás értékeket. De ez mindenkinek azonos kihívás." 

Amikor összefutottam vele, az argentin pilóta éppen elbúcsúzott a münniches szerelőktől. Latin vérmérsékletű karakterként végigölelte az összes szerelőjét, és megköszönte nekik a munkát. Ezekből az apró momentumokból és érződött, mennyire egyben van az All-Inkl.com istálló.

"Teljesen a csapat részének érzem magam, és nagyon tisztelem őket azért a rengeteg munkáért, amit belénk fektetnek. Egész héten, de különösen a versenyhétvégéken. Későn fekszenek, korán kelnek, sokszor nem esznek és nem isznak, ha meg kell javítani az autót. Szeretem kifejezni feléjük a hálámat, és hogy egy csapat vagyunk."

A csapat számára rendkívül sikeres hétvégét pedig méltó módon zárták le.

"Vacsorázunk egy nagyot, iszunk egy pohár kellemes bort, és kicsit kikapcsolódunk Budapesten."

És hogy milyen bort?

"Természetesen száraz vöröset" - zárta mosolyogva Guerrieri.

Még szerencse, hogy abból nem állunk rosszul idehaza.

Hozzászólások