WTCC - Guerrieri: közel a megállapodás a folytatásról
Guerrieri: közel a megállapodás a folytatásról
Fotó: fiawtcc.com

Guerrieri: közel a megállapodás a folytatásról

LantiLanti
2017/10/02 09:54

Az utóbbi hónapokban meglehetősen keveset hallottunk a Túraautó Világbajnokság új argentin felfedezettjéről, Esteban Guerrieriől, pedig van okunk izgulni érte, hiszen a szezon eleje óta tudjuk, csak az argentin versenyig volt megállapodása a Campos Racinggel.

A 32 éves buenos airesi pilóta a 2016-os vendégszerepléshez hasonlóan idén is bizonyította, helye van a WTCC mezőnyében, megnyerte például az év legelső futamát a Chevrolet Cruze-zal, majd hazája nyitó versenyén ismét dobogóra állhatott, harmadik lett. Ezen kívül van még két negyedik és egy ötödik helye, ami egy évek óta nem fejlesztett technikával szép teljesítmény.

Guerrieri tehát a maga részéről megtette, amit meg lehetett, bizonyította, hogy a tehetsége alapján megérdemli az esélyt a folytatásra. Ennek ellenére mostanáig senki sem erősítette meg, hogy az argentin pilóta helyzete biztos lenne az év hátralévő versenyeire.

Szombaton azonban az egyik legnagyobb helyi motorsportos magazin biztató, bár még mindig nem biztos híreket közölt; állítólag közel a megállapodás.

"Már abban a fázisban járunk, amikor a szerződés részleteiről tárgyalunk. Jelenleg több esély van az igenre, de sajnos még a nemet sem lehet teljes mértékben kizárni" - idézi Guerrierit a Corsa.

Az argentin pilóta a WTCC-vel párhuzamosan hazája túraautó bajnokságában, a Super TC2000-ben is érdekelt a Citroën színeiben, ott azonban már hullámzóbb a teljesítménye. A nehéz kezdés után viszont Termasban futamot tudott nyerni, a Santa Fé-ben rendezett fordulón pedig negyedik lett az első versenyen.

A Túraautó VB-ből még négy hétvége van hátra, a mezőny két hét múlva Kínában találkozik a vadonatúj ningbói versenypályán.

Hozzászólások