WTCC - Guerrieri dolgozik a teljes szezonon
Guerrieri dolgozik a teljes szezonon
Fotó: fiawtcc.com

Guerrieri dolgozik a teljes szezonon

LantiLanti
2017/04/04 14:10

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetését Esteban Guerrieri okozta a termasi versenyhétvégén, az argentin pilóta az edzéseken pillanatok alatt a legjobb közé repítette a Chevrolet Cruze-t, és csak a visszatérő műszaki bizonytalanságok miatt nem sikerült nagyot dobnia a versenyeken.

A WSR-t is megjárt versenyző tavaly megnyerte a két szabadedzést, a Q1-et és a Q3-at, a pole pozíciót viszont végül egy kisebb hiba miatt elvették tőle: piros lámpánál hajtott ki a pályára az időmérő utolsó szakaszában. Mint később kiderült, ez is csak azért történt meg, mert a Chevy "köhögő" kuplungja miatt nem tudott időben megállni.

A szóban forgó alkatrész a versenyeken is szemétkedett kicsit Guerrierivel, mindkét futamon manuálisan kellett rajtolnia. A nyitó versenyen ütközött Tiago Monteiróval, aminek futóműtörés lett a vége, a főversenyen pedig a rajt utáni visszaesést követően végül hatodik lett.

Hazai versenyét követően egyből jelezte, nagyon szeretne visszatérni a WTCC-ben, majd március elején jött a bejelentés, hogy sikerült tető alá hozni egy részleges megállapodást, melynek értelmében ott lehet az első négy hétvégén (Marrakesh, Monza, Hungaroring, Nordschleife) és az argentin fordulón.

"Ez egy nagyszerű projekt, mindig jó érzés visszatérni a nemzetközi porondra. Remek emlékeim vannak a tavalyi évből a Campos Racinggel, és hiszem, hogy idén csak hasonlókkal fogok gazdagodni. Nagy felelősséget éreztem tavaly minden alkalommal, amikor az autóba ültem, és igyekeztem megragadni minden lehetőséget. Örülök, hogy idén ilyen sok versenyem lesz" - mondta Guerrieri a TouringCarTimes-nak, utalva rá, hogy idén a Super TC2000-ben is teljes szezont fut a Citroen pilótájaként.

A megállapodás tehát egyelőre öt versenyre szól, ám az argentin pilóta minden követ megmozgat, hogy a másik öt WTCC fordulón is részt vehessen.

"Az a célom, hogy teljes szezont fussak a Campos Racinggel, és ennek érdekében szinte folyamatosan zajlanak a tárgyalások. Rajta vagyunk a dolgon, de egyelőre semmi sem biztos."

Guerrieri hozzátette, az idő szűkössége miatt nem volt lehetősége tesztelni, így Marrakeshben találkozik majd először a Chevy-vel.

Sokan egyébként szemfényvesztésnek, de minimum "gyanúsnak" nevezték Guerrieri tavalyi termas-i szereplését, mivel azt megelőzően egyik Chevrolet sem volt képes beleszólni az élen zajló küzdelembe. Számukra az első néhány forduló, de különösen az argentínai visszatérés rendkívül beszédes lehet.

Hozzászólások