WTCC - Guerrieri szerint Báldi Gergőt meg kellene büntetni
Guerrieri szerint Báldi Gergőt meg kellene büntetni
Fotó: fiawtcr.com

Guerrieri szerint Báldi Gergőt meg kellene büntetni

LantiLanti
2020/05/05 10:11
Örülten izgalmas csatával zárul az eSport WTCR előszezon ningbói állomása, a második futam utolsó hat körében Báldi Gergő és Esteban Guerrieri háromszor előzte egymást oda-vissza, és akkor még nem beszéltünk a majdnem helycserével véget érő manőverekről. 

Az utolsó húzásra ráadásul a záró körben, néhány kanyarral a cél előtt került sor, amikor a 17-esben Báldi (aki Gabriele Tarquini festésével ment) finoman megtaszajtotta hátulról az argentint, aki lecsúszott a kanyarcsúcspontról, és a magyar szimulátoros ezt kihasználva megelőzte.

A futamot Báldi nyerte, ám Guerrieri a befutó után egyből belenézett a kamerájába, és feltartott mutatóujjal jelezte, szerinte ez nem volt szabályos. Közben azért mosolygott is, tehát érezhető volt, torkokat nem fog átharapni (monitoron keresztül nehéz is lenne), de egy büntetést azért elvárna. Ezt a futam után adott nyilatkozatában is megerősítette.

"Végig határon kellett mennem, úgyhogy még most is nehezen jutok levegőhöz. Alaposan leizzadtam, de szerencsére végig jó volt a tempóm. A második futam rajtja után egy kicsit elfékeztem magam, és volt egy koccanás, ami miatt Juan Manuel Gomez kiesett. Ő is egy argentin pilóta, úgyhogy nagyon sajnálom szegényt" - mondta Guerrieri.
"Jó kis csatát vívtunk Báldival, de az utolsó körben lelökött az ívről, és úgy tudott megelőzni, ami szerintem nem volt szabályos manőver."

A végén a riporter megkérdezte, szerinte Sepangban meglehet-e az első győzelem?

"Szerintem már most megvan, ezt a futamot én nyertem, Báldi Gergőre pedig vár a második hely. Egyébként nagy köszönet a WTCR-nek és a RaceRoomnak, hogy összehozták ezt a bajnokságot. Én nagyon jól szórakozom, és jó érzés látni, hogy a Honda nem csak az életben, de a szimulátorban is ennyire versenyképes. Remélem, mindenki legalább annyira élvezte, mint én."

A RaceRoom oldalán továbbra is Báldi neve mellett szerepel a 25 pont, ám a Szlovákiaringet követően is meglehetősen sokat kellett várni, mire kiderült, Guerrieri "mészárosait" végül megbüntették. Addig izgulhatunk, hogy megmaradjanak a M1RA pilótájának pontjai. Fontos lenne, mert ha büntetést kap, Moritz Löhner átveheti tőle a vezetést. 

Az eSport WTCR előszezon állása az idényzáró előtt:

esport-wtcr-osszetett-ningbo.jpg

Szerinted szabályos volt-e Báldi Gergő előzése?
A túraautózásba ennyi belefér.
 
0% (0 szavazat)
Lelökte az ívről Guerrierit, ezért meg kell büntetni.
 
0% (0 szavazat)
Én még ennél durvábbakat is engednék.
 
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0
Hozzászólások