WTCC - Eszelős csatát vívott a győzelemért a magyar szimulátoros a WTCR-es sztárpilótával
Eszelős csatát vívott a győzelemért a magyar szimulátoros a WTCR-es sztárpilótával
Fotó: fiawtcr.com

Eszelős csatát vívott a győzelemért a magyar szimulátoros a WTCR-es sztárpilótával

LantiLanti
2020/05/04 22:07
Félelmetesen nagy csatában dőlt el az eSport WTCR előszezon ningbói állomásának második futama, ahol az győzelemért harcoló két pilóta az utolsó öt percben háromszor cserélt helyet. 

Számunkra még a lehetségesnél is tovább fokozta az izgalmakat, hogy a csata egyik résztvevője a tavalyi WTCR-szezon egyik bajnokesélyese, Esteban Guerrieri, a másik pedig a M1RA Esport pilótája, Báldi Gergő volt. 

Az argentin versenyző már az időmérőn is villogott, közel járt a pole-hoz, ám végül szoros csatában ötödik lett. Az első futam elején valami miatt visszacsúszott a tizedik helyre (nem mutatták), majd onnan felkapaszkodott a nyolcadikra, ami a második versenyre egy harmadik rajtkockát jelentette.

Báldi ezúttal egy körön nem volt annyira erős, a hatodik idővel kvalifikált, ahonnan az ötödikre sikerült felkapaszkodnia az első versenyen, tehát a hatodik rajkockából indulhatott. 

A második futam eleje totális káoszt hozott, Guerrieri jól kapta el az indulást, lerajtolta honfitársát, Juan Manuel Gomezt, és majdnem befért az élről induló Nestor Garcia mellé (aki vicces, de pont az argentin csapattársának, Nestor Girolaminak az autójával ment). A két All-Inkl.com Honda összeért, de Guerrieri nem előzte meg Garciát, viszont így feltolták rá Gomezt, aki kiforgott. 

Báldi szintén hatalmasat rajtolt, és az első két kanyar zűr-zavarja után már a harmadik helyen ment. Szűk tíz perc után aztán Guerrieri megelőzte Garciát, aki kicsivel később ismét hibázott, és Báldi is elment mellette. Ekkor még 14 perc volt hátra, és a verseny lényege még csak most kezdődött. 

guerrieri-baldi-esport-wtcr.jpg

Hat perccel a vége előtt Báldi egy kőkemény, bevállalós fékezéssel megelőzte az argentint, aki viszont két perccel később visszavágott, szintén egy olyan forró húzással, amin rántottát lehetett volna sütni. 

Az utolsó körben Báldi nagyon közel került hozzá, hogy ismét az élre álljon, de Guerrieri kivédekezte, viszont pár kanyarral a vége előtt a magyar szimulátoros hátulról kicsit meglökte a Hondát, ami pont annyira esett le az ívről, hogy a M1RA versenyzője meg tudja előzni. 

Szörnyen nehéz okosnak lenni, hiszen legalább annyi olyan túraautó verseny volt, ahol egy ilyet elengedtek, mint ahol elmeszelték. A végén Guerrieri mosolyogva, de a mutatóujját rázva jelezte, szerinte ez nem volt fair, úgyhogy a hivatalos eredményre még várni kell.

Hogy fair volt-e vagy sem, azt nehéz megmondani, de hogy kegyetlenül izgalmas, azon nincs mit gondolkodni. Íme az a bizonyos utolsó hat perc:


Az első futamot egyébként Moritz Löhner nyerte, és mivel az időmérőn is ő volt a legjobb, csökkentette a hátrányát Báldival szemben. 

A két magyar WTCR-pilóta, Michelisz Norbi és Tassi Attila végül nem állt rajthoz a versenyen, a valódi pilóták táborát Guerrieri mellett Mikel Azcona, Mat'o Homola, Nestor Girolami, Kevin Ceccon és Yann Ehrlacher alkotta.

A teljes ninbói forduló közvetítése:

A bajnokság utolsó állomását a sepangi pályán rendezik május 18-án. A selejtező május 12-én ér véget. 

Időközben Guerrieri is nyilatkozott:

Guerrieri szerint Báldi Gergőt meg kellene büntetni | Hosszabbítás

Örülten izgalmas csatával zárul az eSport WTCR előszezon ningbói állomása, a második futam utolsó hat körében Báldi Gergő és Esteban Guerrieri háromszor előzte egymást oda-vissza, és akkor még nem beszéltünk a majdnem helycserével véget érő manőverekről.

Hozzászólások