WTCC - Guerrieri autója két kanyarral a rajt előtt tért észhez
Guerrieri autója két kanyarral a rajt előtt tért észhez
Fotó: fiawtcr.com

Guerrieri autója két kanyarral a rajt előtt tért észhez

LantiLanti
2019/06/28 11:40

Kevésen múlott, hogy Esteban Guerrieri előnye most jó 16 ponttal soványabb legyen az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa összetettjében, hiszen az argentin pilóta Hondája egy ideig úgy gondolta, ő már túl van a "nyolc óra munka" soron a Beatrice dalban.

Az All-Inkl csapat pilótája a harmadik kockából (Huff problémái miatt viszont valójában a második helyről) várta a rajtot, de valami nagyon nem volt kerek a Civic Type-R-el. Talán emlékeztek is, a szerelők előre-hátra tologatták az autót a rajtrácson, és bemelegítő körre is alig tudott eljönni. 

"A második futam leintésétől a harmadik rajtjáig a szerelőim próbálták megjavítani a fékeket, mert nem voltak valami hatékonyak. De nem működött a kuplungom sem; teljesen beragadt, és nem tudtam rajtolni vele. A boxból is csak betolva tudtam kijönni, és egyenesen mentem a rajtrácsra" - mesélte Guerrieri. 
"A szerelők előre-hátra tologattak, én meg mondtam nekik, hogy "még egyszer, még egyszer, hátha visszaáll normális állapotba". De nem, ezért a formációs kört csak úgy tudtam elkezdeni, hogy leállítottam a motort, egyesbe tettem, majd megnyomtam a gyújtás gombot."
"Szóltam is a csapatvezetőmnek, hogy figyelmeztesse a többieket, legyenek óvatosak, mert lassan fogok rajtolni. Aztán, a bemelegítő kör utolsó kanyarjában a kuplung egyszer csak helyre jött. Fogalmam sincs, hogyan, talán a szüleim segítettek odafentről."
"Hihetetlen volt. Egyből rádióztam is a mérnökömnek: 'te, ez rendben van, de ne szólj senkinek."

Guerrieri végül a harmadik helyen ért célba, után az első kör végén óriásit csatázott Benjamin Leuchterrel, amiben alulmaradt, sőt a rosszabb kigyorsítás miatt Fred Vervisch előzte meg őt a célegyenes végén.

Az esettel kapcsolatban az argentin elmondta, a német volkswagenes nagyon sportszerűen védekezett vele szemben a rajt után, így tudta, bátran elmehet a falig, mert tiszta csatára számíthat. Elment, de Leuchter még nála is bátrabb volt, és ezért elismerését fejezte ki. 

Hozzászólások