WTCC - Gordon Shedden volt a leggyorsabb a barcelonai WTCR-teszten
Gordon Shedden volt a leggyorsabb a barcelonai WTCR-teszten
Fotó: fiawtcr.com

Gordon Shedden volt a leggyorsabb a barcelonai WTCR-teszten

LantiLanti
2019/03/30 09:28

A Leopard Racing Team Audi Sport versenyzője, Gordon Shedden zárta az élen az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa barcelonai kollektív tesztjét, a skót pilóta 1:54.434-es időt futott.

Sokáig az All-Inkl.com Münnich Motorsport két argentinje, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami diktálta a tempót, ám péntek délután, bő negyed órával az edzés vége előtt Shedden még rátett egy lapáttal.

Az audis versenyző ideje egy századmásodperccel gyorsabb annál, amivel tavaly John Filippi mindenkit maga mögé utasított a Cupra TCR-el. 

A teszteredményeket viszont óvatosan érdemes kezelni, hiszen a csapatoknak ilyenkor nem kötelező a kiadott BoP táblázat szerint beállítani az autókat. Ráadásul mivel jövő héten már jön a marrakeshi idénynyitó, a csapatok egy része nem szerette volna kockára tenni a versenytechnikát. 

A második nap sokan egyáltalán nem mentek ki a pályára; Tom Coronel például már akkor képet posztolt a repülőről, amikor még zajlott az edzés. A péntek délutáni etapban sokszor hosszú ideig teljes csend uralkodott a pályán, és a legtöbb csapat már Marrakeshre készítette fel az autóit. 

A barcelonai kollektív teszt összesített eredménye:

Barc.jpg

Megjegyzés: Gabriele Tarquini és Michelisz Norbi neve azért szerepel kétszer, mert ők a tesztet egyéb elfoglaltság miatt kihagyó márkatársak, azaz Augusto Farfus és Nicky Catsburg autóját is bejáratták. A brazil és a holland, akárcsak a comtoyou-s Fred Vervisch, az Intercontental GT Challenge-ben versenyez ezen a héten Laguna Secában. 

Hozzászólások