WTCC - Gordon Shedden rajthoz áll a legendás ausztrál endurance versenyen
Gordon Shedden rajthoz áll a legendás ausztrál endurance versenyen
Fotó: Halfords Yuasa Racing

Gordon Shedden rajthoz áll a legendás ausztrál endurance versenyen

LantiLanti
2019/01/16 10:52

A Mount Panorama - egy hely, amely a világ sportautó-versenyzésének egyik ékköve, Magyarországon mégis csak az elvetemült autósport rajongók ismerik.

Egy legendás, gyönyörű és rendkívül nehéz pálya Ausztráliában, Sydney-től kb. 200 km-re keletre, ahol minden februárban megrendezik a híres Bathurst 12 órás autóversenyt. 

Az esemény önmagában is a sportautó versenyzés egyik gyöngyszeme, néhány éve viszont már egy nemzetközi bajnokságba, az Intercontinental GT Challenge-be is bekerült. 

Ezen a semmihez sem hasonlítható versenyen indul idén Gordon Shedden, a háromszoros brit túraautó-bajnok, akik 2018-ban az Audi gyári versenyzője lett, és bemutatkozott a WTCR-ben, ahol Wuhanban megszerezte első futamgyőzelmét. 

A skót pilóta az Audi Sport Team MPC csapat színeiben, egy Audi R8 LMS-el vág neki a Bathurst 12 órásnak, ahol olyan csapattársa lesz, akivel nem a "helló, hávárjú" szinten jár a kapcsolatuk.

Shedden többek között a szintén háromszoros BTCC-bajnok Matt Neallel osztozik az autón, akivel több mint egy évtizeden keresztül voltak csapattársak a brit bajnokságban. Neal nem mellesleg szintén kötődik a WTCR-hez, hiszen Martin Haven mellett ő a nemzetközi TV-adás szakkommentátora. 

A skót a harmadik pilótát, Pete Storeyt is ismeri, vele 2014-ben és 2015-ben már próbálkozott Bathurstben. Először még kiestek a Lotus Exige-el, a következő évben viszont a 23. helyen zártak a Motionsport Aston Martin Vantage-el. 

Ha már itt tartunk, Neal is elég jól ismeri a Mount Panoramát, 1998-ban még a SuperTouring érában második volt a Bathurst 1000-en egy Nissan Primerával. 

Sheddenék a Pro-Am kategóriában indulnak majd a január 31 és február 3 között zajló versenyen. Az eseményről általában van jó minőségű, ingyenesen nézhető internetes közvetítés. 

Hozzászólások