Gordon Shedden örül, ha "utcára kerül"

shadow

Hullámzóra sikerült Gordon Shedden első szezonja az Oscaro WTCR Túraautó Világkupán, a háromszoros brit bajnok nyert időmérőt, kétszer indult a pole-ból, és egy futamon győzött is, ám emellett gyakran még a top10-be kerülés és nehezen ment. 

A skót pilóta nagyon más autóhoz és pályákhoz szokott hozzá a brit bajnokságban, így 2018 igazi tanulóév volt számára. A nagy-britanniai körökre jobban hajazó utcai pályákon viszont meg-megvillantott valamennyit a képességeiből. 

Az idénynyitón, Marokkóban például egyből közel volt a dobogóhoz, és egy ötödik hellyel kezdett. Portugáliában a fordított rajtrácsos szabálynak köszönhetően az élről indulhatott a második futamon, harmadikként intették le, de mivel az első körben levágta a sikánt, végül visszasorolták hatodiknak. Wuhan pedig az eddigi legjobb hétvégéje volt, hiszen az első futamon dobogóra állt, megnyerte a második időmérőt majd a harmadik futamot is. 

Shedden éppen ezért bizakodva várja a makaói szezonzárót, ahol szépen búcsúzna első WTCR idényétől. 

"Idén rendre jó eredményeket hoztam az utcai pályákról. Marokkóban egyből gyors voltam, Vila Realban a pole-ból indulhattam, és majdnem meglett a dobogó, Wuhan pedig egyszerűen fantasztikus volt számomra. Ezek miatt hiszem, hogy jól zárhatom az évet Makaón" - mondta Shedden.

Könnyű dolga persze nem lesz, hiszen a pályát nem ismeri, ráadásul előzetes számításaink szerint Makaón az Audi fut majd egyedül +60 kilóval.