Girolami az argentin bajnokság mellett a WTCR-ben is indulna

shadow

Kellemes ismerős látogatta meg Suzukában az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa mezőnyét, Nestor Girolami tűnt fel a paddockban, és ahogy sejteni lehetett, nem csak turistaként. 

A Volvo korábbi gyári WTCC-s versenyzője idén nemzetközi program híján visszatért Argentínába, ahol a Super TC2000-ben versenyez a Peugeot színeiben. Legjobb eredménye eddig két ötödik hely volt, és ezzel hatodik a bajnokságban.

Girolami odahaza is nagyon megbecsüli magát, mégis visszavágyik a nemzetközi körforgásba. A hétvégi Buenos Aires 200 km-es versenyen elárulta, 2019-ben dupla programra készül, a Super TC2000 mellett a Világkupán is ott akar lenni.

"Amikor bekerültem a WTCC-be, szerettem volna hosszabb időre maradni, de végül nem sikerült összehoznunk valamit a WTCR-re. Ennek ellenére továbbra is az az álmom, hogy Európában versenyezhessek" - mondta Girolami a TouringCarTimes-nak.
"Nagyon jól éreztem magam a Polestar Cyan Racingnél Thed Björk és Nicky Catsburg mellett, múlt héten pedig meglátogattam a suzukai WTCR fordulót, és beköszöntem mindenkinek a paddockban."
"Nem fogom elsietni a dolgot, minden lehetőséget megvizsgálok. Bármilyen ajánlatra nyitott vagyok a jövőre nézve."

Girolami korábbi csapata, a Cyan Racing jövőre visszatér a kínai Lynk & Co márkával, ahol a hírek szerint a  világbajnok Björk, valamint Yvan Muller és Yann Ehrlacher mellett elvileg van még egy kiadó ülés. 

Ha már szóba került a Buenos Aires 200 km-es verseny, Girolami tesójával, Francóval indult, és nem ért célba, ahogy egy másik WTCC-kötődésű versenyző sem. A háromszoros világbajnok José Maria López sokáig az élbolyban harcolt, de végül váltótársa, a bajnoki címért küzdő Matías Rossi kiesett. Velük ellentétben Esteban Guerrieri eljutott a kockás zászlóig, a Honda gyári pilótája Santiago Malloval az oldalán 12. lett.