WTCC - Újabb érkező a WTCR-ben; egy harmadik pilótát is bejelentett a Comtoyou Racing
Újabb érkező a WTCR-ben; egy harmadik pilótát is bejelentett a Comtoyou Racing
Fotó: TCR Europe

Újabb érkező a WTCR-ben; egy harmadik pilótát is bejelentett a Comtoyou Racing

LantiLanti
2020/07/07 18:06
Igazi Benelux csapatot hozott össze az idei évre a Comtoyou Racing a WTCR-ben, miután a belga csapat bejelentette, Gilles Magnus is csatlakozik a holland Tom Coronelhez és a francia Nathanel Berthonhoz. 

A fiatal, mindössze 20 éves Magnus-t tavaly ismerte meg a túraautós közösség, miután bekerült az RACB, azaz a Belga Királyi Autóklub által támogatott pilóták közé. Első évében hatodik lett a TCR Európa-kupán (1 győzelem, 3 dobogó), és harmadik a TCR Benelux-ban (2 győzelem, 3 dobogó).

Ezen kívül belga színekben indult a Motorsport Games-en, ahol megnyerte az egyik futamot, és végül második lett az összesítésben. 

Tavaly összesen 500-an jelentkeztek az autóklub programjába, és többek között a Le Mans-i legenda, Tom Kristensen is tagja volt a végső döntést meghozó testületnek. 

Magnus az eredeti tervek szerint a TCR Europe-ban ment volna idén is, ám a koronavírus járvány miatt jelentősen átalakult a WTCR naptára (hat forduló, csak európai helyszínek), így a pilóta mögött álló menedzsment és a csapat végül máshogy döntött.

Gilles-Magnus-arc.jpg

Erre azt követően volt lehetőségük, hogy a Túraautó Világkupa promótere nemrég ismét megnyitotta a nevezést egyautós csapatok számára. Magnus eredményei tehát nem számítanak majd bele a csapatbajnokságba, a fiatal belga viszont részt vehet az újoncok versenyében. 

"Nagyszerű, hogy a TCR Európa-kupa egy újabb top tehetsége tud előnyt kovácsolni az új WTCR-naptárból, és abból, hogy ismét megnyitottuk az egész éves nevezést. Az RACB National Team komoly múlttal rendelkezik a fiatal és tehetséges pilóták felkutatásában, ezért biztos vagyok benne, hogy Gilles Magnus is egy közülük. Már bizonyította a képességeit 2019-ben, az első TCR-szezonjában" - fogalmazott Francois Ribeiro, az Eurosport Events vezetője. 
"Az új versenynaptár megfizethetővé tette számunkra, hogy átszálljunk a WTCR-vonatra, és a Comtoyou Racinggel valamint az Audi Sporttal keményen dolgoztunk azért, hogy összejöjjön ez a program Gilles számára. Ő egy nagy tehetség, a tavalyi TCR Europe szezon egyik felfedezettje" - mondta Geoffory Teunis, a RACB National Team vezetője.
"Készen áll a WTCR-re, különösen most, hogy lesz újonc kupa. A cél, hogy azt megnyerje, de biztos vagyok benne, hogy az előtte álló 16 futamon sok emberre tesz majd mély benyomást a sebességével és a tehetségével."

Így áll jelenleg a 2020-as WTCR-mezőny:

wtcr-mezony-2020.jpg

Hozzászólások