WTCC - Fred Vervisch az abszolútban, Tiago Monteiro a kategóriájában nyert a Nordschleifén
Fred Vervisch az abszolútban, Tiago Monteiro a kategóriájában nyert a Nordschleifén
Fotó: Europress/AFP

Fred Vervisch az abszolútban, Tiago Monteiro a kategóriájában nyert a Nordschleifén

LantiLanti
2019/06/23 20:31

Úgy tűnik Frédéric Vervisch az egész hétvégét lezsírozta a Nordschleifével. Az Audi belga versenyzője futamot ugyan nem nyert a WTCR-ben, de remek eredményeket hozott, hogy aztán bő 24 órával később már mint a Nürburgring 24 órás győztese álljon a dobogóra.

A szokás szerint teljesen őrült egésznapos futamot az Audi Sport Team Phoenix nyerte az R8 LMS-el, melyben Vervisch mellett Pierre Kaffer, Frank Stippler és Dries Vanthoor váltotta egymást. A második helyen a Manthey Racing Porschéje, a harmadik pedig a Black Falcon Mercedes lett. 

Lehet, hogy WTCR-ben nagyon nem alakulnak jól a dolgok Tiago Monteiro számára (Marrakesh óta nem szerzett pontot), ám a Nürburgring 24 óráson sok mindenért elégtételt kapott, amikor a Fugel Motorsport Honda Civic Type-R autójával megnyerte a TCR-kategóriát. 

  • Az autót a Honda Germany-n keresztül gyakorlatilag maga a gyártó nevezte be, és a japánok régi támogatója, a Castrol is beszállt pénzügyileg. Monteiro mellett három német pilóta, a csapattulajdonos Dominik Fugel, valamint a korábbi Kamion EB dobogós Marcus Östreich és Cedric Totz osztozott a kormányon. 

A hivatalosan Team Castrol Honda Racing név alatt futó egység két kör előnnyel verte a komoly Nordschleife specialistákkal felálló Hyundai Motorsportos Veloster N-t. 

Egy harmadik WTCR-pilóta is célba ért; Tom Coronel visszatért a japán gyökerekhez, és a Kondo Racingnél indult egy GT3-as Nissan GTR-el. A holland pilóta Mitsunori Takaboshi, Fuiji Tomonobu és Tsugio Matsuda társaként a 10. helyen ért célba.

A maradék két WTCR-es induló az éjszakát sem érte meg a Nordschleifén. Nicky Catsburg autója, a ROWE BMW 8 kör után kiesett futóműhiba miatt, Augusto Farfusék (Schnitzer BMW) pedig pár órával később ütköztek össze - milyen kegyetlen a sors - az egyik TCR Hyundai-al. 

Az idei Nürburgring 24 órás nevezési listáján megint volt magyar név, Walter Csabi ismét a Rent2Drive Familia Racing színeiben indult a jól megszokott Porsche 991 GT3 Cup MR versenyautóval. A tapasztal nordschleifésnek számító magyar pilóta ismerős társakkal, David Ackermannal, Dimitry Lukovnikovval és Jörg Wiskirchennel vágott neki a versenynek. 

Ezúttal viszont a Zöld Pokol elnyelte őket, miután Csabi egyik csapattársa megcsúszott egy olajfolton egy nagyon gyors szakaszon, és Porschét már nem lehetett megjavítani. Fura véletlen, hogy a 49-es rajtszámú autó a 49. körben esett ki, miközben a 49. helyen állt éppen a abszolútban. 

Hozzászólások