WTCC - Fred Vervisch, aki elvan üres tésztán és vízen
Fred Vervisch, aki elvan üres tésztán és vízen
Fotó: fiawtcr.com

Fred Vervisch, aki elvan üres tésztán és vízen

LantiLanti
2019/07/30 12:01

A WTCR-ben tombol a nyár, Frédéric Vervisch viszont elfoglalja magát, az Audi Sport gyári versenyzőjeként az elmúlt hetekben két legendás 24 órás versenyen is rajthoz áll. A Nordschleifén győzött, Spa-ban pedig - bár sokáig jók voltak az esélyei - végül negyedik lett.

A belga pilóta nemrég arról mesélt, ő miket tart fontosnak egy hosszútávú versenyen.

"Amit tegyél: egyél és igyál normálisan, aludj eleget, az etapod végén menj a szállodába, vagy valahova, ahol pihenni tudsz. Tartsd tiszteletben a csapattársaidat és kéréseiket. Ne fáradtan érkezz meg a versenyre. Ne vállalj túl nagy kockázatot, mert az tönkreteheti az egész csapat munkáját egy olyan futamon, amit egy évben csak egyszer rendeznek meg" - mondta Vervisch az fiawtcr.com-nak.

Az Audi versenyzője nem a szakácsok rémálma. Maradjunk annyiban, nincsenek nagyon extra igényei kajafronton. 

"Ami az innivalót illeti, nekem elég a víz. Ha nagyon elfáradok, néha jól esik egy kóla a víz mellé. Az ásványi sókat és vitaminokat tartalmazó különleges italok is hasznosak néha, csak ne legyen túl szélsőséges az ízviláguk. Szeretem a tésztát, de szósz nélkül, a csirkét, illetve egy kevés zöldséget, gyümölcsöt."

Az endurance versenyzés viszont nem csak ivás, zabálás és szunyálás, néha a pályán is akadt dolga a pilótáknak. Beülni egy olyan autóba, amit előtte 3-4 órán keresztül két másik pilóta vezetett nem mindig egyszerű. Ezért fontos a kommunikáció az éppen kiszálló, és az őt váltó versenyző között.

"A legfontosabb, hogy a csapattársadat ne érjék meglepetések. Például, ha vagy egy veszélyes rész a pályán, azt azonnal elmondom. Bizonyos dolgokat a modern technika megkönnyít, hiszen az ABS és a kipörgésgátló beállításait le tudja olvasni a kijelzőről. A fékerő elosztást viszont nem, úgyhogy, ha azon változtattam az etap során, arra is felhívom a figyelmét."

Ami a felszerelést illeti, az a fontos, hogy tiszta legyen. :) 

"Kevesebb cuccom van, mint azt sokan gondolnák. Egy bukósisak, két tűzálló, két pár cipő és két pár kesztyű. A legfontosabb, hogy friss és tiszta legyen. A 24 órás versenyekre éppen ezért a csapat mindig hoz egy mosógépet" - zárta Vervisch.
Hozzászólások