WTCC - Ficza Feri vendégségben kezdi a TCR-szezont
Ficza Feri vendégségben kezdi a TCR-szezont
Fotó: tcr-series.com

Ficza Feri vendégségben kezdi a TCR-szezont

LantiLanti
2017/03/28 10:19

Múlt héten látott napvilágot a hír, hogy a Zengő Motorsport minden korábbinál nagyobb nemzetközi flottát indít 2017-ben, hiszen a két WTCC-s autó és a várható kettő vagy három ETCC-s gép mellett két kocsival vág neki a TCR International Seriesnek.

Ráadásul egy vadonatúj márkával, hiszen a magyar istálló partneri megállapodást kötött a KIA Cee'd-eket építő STARD-dal (Stohl Advanced Research and Development). A TCR hivatalos nevezési listája szerint Zengő Zoli két KIA-t indít a Nemzetközi Sorozatban, ebből az egyiket ifj. Ficza Feri vezeti majd, a másikat pedig bérbe kívánják adni.

A bajnokság azonban már most hétvégén rajtol Grúziában, és tegnap hivatalossá vált, hogy Ferike még nem a saját KIA-jával, hanem vendégségben, a Zele Racingnél (Kiss Pál Tamás korábbi AutoGP-s csapata) kezdi a szezont egy SEAT Leónnal.

"A helyzet rendkívül egyszerű, nagyon későn sikerült csak tető alá hozni a megállapodást Manfred Stohlékkal, és még nincsenek teljesen készen az autóink, ráadásul egyszerűen nem volt időnk összerakni a felszerelést. Ráadásul a bajnokság Grúziából egyből megy tovább Bahreinbe, úgyhogy amit most elküldtünk, az utazik tovább oda is" - mondta Zengő Zoltán csapatfőnök a WTCC Blognak.

Az eredeti tervek szerint így a magyar csapat csak az első európai hétvégén, Spaban csatlakozott volna a mezőnyhöz, ám a sorozat promóterével végül sikerült megoldást találni a helyzetre.

"Marcello Lottiékkal együtt úgy láttuk, komoly veszteség lenne számunkra, ha Ferinek ki kellene hagyni az első két fordulót, úgyhogy végül előálltak egy tervvel. Van egy SEAT-juk, amit a Zele Racing versenyeztet majd idén beugró pilótáknak, és erre kaptunk egy baráti ajánlatot, amit elfogadtunk. Ferike tehát egy SEAT-tal indul az első két versenyen, majd Spatól már a KIA-val folytatja. Természetesen egyeztettünk partnerünkkel, a STARD-al is, és ők is örülnek neki, hogy Feri nem hagy ki egy fordulót sem."

Grúziában és Bahreinben a Zele Racing szervizeli majd Feri autóját, viszont vele tart versenymérnöke, Kathi Sanyi is, illetve elméletileg egy szerelőt is visz majd magával, aki jól ismeri őt valamit a SEAT Leónt.

Hozzászólások