WTCC - Ez lehet a jövő évi WTCR-naptár első új helyszíne
Ez lehet a jövő évi WTCR-naptár első új helyszíne
Fotó: Sepang International Circuit

Ez lehet a jövő évi WTCR-naptár első új helyszíne

LantiLanti
2018/08/06 11:37

Egy ázsiai autósportos újságíró személyes bejegyzése szerint 2019-ben Malajziába is ellátogathat az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa, ráadásul egy villanyfényes fordulót rendezhetnek a délkelet-ázsiai pályán.

Az 1999-ben megnyitott sepangi kör volt az a modern (Hermann Tilke által tervezett) létesítmény, amellyel kezdetét vette a nemzetközi autósport keleti nyitása. 99 áprilisában MotoGP fordulót, októberében pedig F1-es versenyt rendeztek.

Az utóbbi évek viszont komoly változást hoztak a maláj pálya életében, Sepang már nem szerepel a 2018-as F1-es versenynaptárban, mivel a szervezők egyre kevésbé tudták megtölteni a lelátókat. Ennek egyik oka, hogy időközben a közeli Szingapúr is bekapcsolódott a körforgásba, és az ott rendezett villanyfényes utcai futam jobban illik a Formula-1 csillogásához.

Az élet  viszont nem állt meg a Kuala Lumpurtól 45 kilométerre található helyszínen, épp ellenkezőleg, az utóbbi időben fejlesztették a létesítményt, melynek keretében Sepang is villanyvilágítást kapott, ami lehetővé teszi esti és éjszakai versenyek rendezését.

Privát teszteken és pályanapokon már kis is próbálták a rendszert, ameéy 2019-ben egy nagyszabású motorsportos avató keretében mutatkozik be, ahol a WTCR mezőnye lehet az egyik, ha nem a fő attrakció. Tovább hírek egyelőre nincsenek.

Az elmúlt három évben volt villanyfényes futam a WTCR elődjében, a WTCC-ben, ám azt Katarban rendezték. A közel keleti helyszín a 2018-as világkupa naptárból kimaradt, ám úgy tűnik jövőre ismét lehet éjszakai futam a bajnokságban.

A Túraautó Világbajnokság egyébként korábban még sosem járt Sepangban.

Hozzászólások