WTCC - Még egy magyar pilóta ott lesz az eSport WTCR idénynyitó versenyén
Még egy magyar pilóta ott lesz az eSport WTCR idénynyitó versenyén
Fotó: fiawtcr.com

Még egy magyar pilóta ott lesz az eSport WTCR idénynyitó versenyén

LantiLanti
2020/04/04 19:50
Egy ötfordulós szimulátoros bajnoksággal tölti ki az időt a Túraautó Világkupa, amíg a koronavírus járvány miatt nincs lehetőség valódi futamokat rendezni. A versenyeken a legjobb virtuális pilóták mellett valódi WTCR-sofőrök is rajthoz állnak.

A szimulátorosoknak kiírt selejtezőben taroltak a magyarok, a hungaroringi szezonkezdőn hét hazai pilóta vívta ki az indulás jogát (ennyien végeztek a top20-ban). 

A valódi versenyzőknek természetesen nem kellett kvalifikálniuk, ők inkább egymással verekednek majd (hogy miért, arról Wéber Gabi mesélt nekünk korábban), és Michelisz Norbi meg is előzte valamennyi riválisát a selejtezőben.

Rajta kívül még két magyar autóversenyző, Nagy Dani és Wéber Gabi indult, és bár a profik között mindketten az élmezőnyben végeztek, nekik (nem WTCR-pilótaként) a top20-ban kellett volna zárniuk, hogy folytathassák. 

Van azonban egy magyar pilóta, aki nem vett részt a selejtező, a hétfői versenyen viszont ott lesz. Nemrég jelentették be, hogy a tavaly a Hell Energy KCMG Honda színeiben induló Tassi Attila is indul a hungaroringi első fordulón. 

"Nagyon örülök, hogy ez a sorozat a hazai pályámon kezdődik, még akkor is, ha sajnos idén a valóságban nem versenyezhettünk ott. Jó lesz újra vezetni a 2019-es Hondám. Nem tudom, pontosa mire számítsak, de a legfontosabb most nem az eredmény lesz, hanem hogy jól érezzük magunkat verseny közben" - mondta Atika. 
"A RaceRoom rendszere és fizikája egy picit más lesz, mint amihez a szimulátoron hozzászoktam, de ezt félretéve szerintem nagyszerű ötlet, hogy ilyen formában tovább versenyezhetünk. Jó lesz adni valamit a rajongóknak, és egy kis örömöt szerezni nekik ezekben a furcsa időkben. És jó lesz együtt lenni a teljes Honda-csapattal is."

Merthogy az All-Inkl.com Münnich Motorsport az egyetlen WTCR-alakulat, melynek mind a négy pilótája szerepel hétfőn az indulók között. Atika, Esteban Guerrieri, Nestor Girolami és Tiago Monteiro mellett a tervek szerint Mikel Azcona, Kevin Ceccon, Yann Ehrlacher, Luca Engstler, Mat'o Homola, Niels Langeveld, és Michelisz Norbi képviseli a profik színeit hétfőn. 

Hozzászólások