WTCC - Engstler papa fia lesz Nagy Dani csapattársa a M1RA-nál
Engstler papa fia lesz Nagy Dani csapattársa a M1RA-nál
Fotó: tcr-series.com, M1RA

Engstler papa fia lesz Nagy Dani csapattársa a M1RA-nál

LantiLanti
2019/03/20 09:59

Folytatja a megfontolt, de stabil fejlődést Michelisz Norbi csapata, a M1RA idén is a TCR Európa-kupán indul két Hyundai i30 N TCR-el, illetve egy magyar és egy külföldi versenyzővel. 

Nagy Dani meghosszabbította szerződését, így idén második évét kezdheti a Michelisz-alakulatnál, társa pedig az egyik legígéretesebb fiatal túraautós tehetség, Luca Engstler lesz. A csapat szerint velük reális cél lehet idén a bajnoki cím.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

„Logikus lépés volt, hogy folytatjuk az együttműködést a Hyundai Motorsporttal, hiszen az i30 N bizonyítottan az egyik legjobb autó a kategóriában, ráadásul szoros kapcsolatot sikerült kialakítanunk a gyártóval tavaly. Két tehetséges és motivált versenyzővel dolgozhatunk, akik már megmutatták a képességeiket Hyundait vezetve, úgyhogy ha sikerül kihoznunk magunkból a maximumot, képesek lehetünk az Európa-kupa bajnoki címéért harcolni" - mondta Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője. 

Nagy Dani tavaly határozottan odavágta a névjegyét a nemzetközi túraautózás asztalára, amikor szabadkártyásként második lett a második hungaroringi WTCR futamon. A szezont végül az ötödik helyen zárta, aminél idén mindenképpen jobb szeretne lenni. 

Daniel Nagy_M1RA_2019.jpg

„Nagyon örülök, hogy a M1RA-val és Hyundait vezetve folytathatom, mert tavaly ez volt a legfőbb vágyam a szezon végén. Sikeres közös éven vagyunk túl, büszke vagyok a WTCR-ben elért dobogóra, és úgy érzem, hogy a M1RA-s srácok között otthonra leltem ebben a csapatban. Hiszek benne, hogy még tovább tudunk fejlődni együtt. A kiegyensúlyozottság a kulcs, ami az előző szezonban néha hiányzott, de keményen dolgozom azon, hogy idén harcba tudjak szállni a bajnoki címért” - fogalmazott Dani.

A magyar pilóta idén érdekes helyzet elé került. Bár még mindig csak 20 éves, mégis ő lesz az idősebb a csapatban, társa ugyanis még nála is fiatalabb egy évvel. 

A 164 WTCC futamon rajthoz álló Franz Engstler fia az utóbbi időben halomra nyerte magát kisebb TCR-sorozatokban. Tavaly bajnok lett a TCR Middle-East-ben és a TCR Asiában, idén pedig megnyerte a TCR Malaysiát. Ja, és 2018-ban csak 7 gebe ponton múlt a német ADAC TCR bajnoki cím. 

Már tavaly is Hyundai-al versenyzett, és a koreai márka szoros emberfogással követi az eredményeit. 

„Büszke vagyok arra, hogy a M1RA-ban folytatódik a pályafutásom, hiszen számomra a napnál is világosabb, hogy a bajnokság egyik legjobb csapatáról van szó. Az a legfőbb célom az Európa-kupában, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehetséges, mert nekem az autón kívül minden új lesz itt. Új pályák, új bajnokság, új csapat. Ugyanakkor a tesztek megmutatták, hogy jó tempóra vagyunk képesek, így már alig várom, hogy kezdődjön végre a szezon” - lelkendezett Engstler.

Luca Engstler_M1RA_2019.jpg

A TCR Europe április utolsó hétvégéjén rajtol a Hungaroringen, ahol a WTCR második állomásának betétfutama lesz. 

Hozzászólások