WTCC - Elválnak Nagy Dani és a M1RA útjai
Elválnak Nagy Dani és a M1RA útjai
Fotó: tcr-series.com

Elválnak Nagy Dani és a M1RA útjai

LantiLanti
2019/08/01 10:07

Váratlan bejelentésre ébredtünk csütörtök reggel, röviddel egymás után Nagy Dani menedzsmentje és a M1RA is sajtóközleményben hozta nyilvánosságra, hogy a TCR Europe következő, oscherslebeni állomásán már nem együtt szállnak harcba.

Dani közleményéből kiderül, hogy a fiatal magyar tehetség kihagyja a németországi fordulót, ám információink szerint aktívan keresik a továbblépés lehetőségeit. A M1RA-val való együttműködést a várt sikereket elmaradásával indokolta.

"Az idei szezon nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük. Az elmúlt időszak sorozatos sikertelensége miatt úgy döntöttünk, elválnak útjaink a M1RA-tól" - fogalmazott Nagy Dani.

A tavaly még a bajnokságért harcoló magyar pilóta jelenleg 60 ponttal a 14. helyen áll a TCR Europe összetettjében, míg csapattársa, Luca Engstler több mint kétszer annyival a második. 

A Bári Dávid által vezetett csapat "tudomásul vette és tiszteletben tartja" Dani és édesapja döntését, ám a közleményben úgy fogalmaznak, a korábbi sikerekre alapozva ők továbbra is hittek Nagy illetve a csapat képességeiben, és biztosak voltak benne, hogy már Oscherslebenben visszatalálhattak volna a "sikerek útjára". 

A M1RA jelenleg a németországi hétvégére készül, de közben dolgoznak azon is, hogy találjanak versenyzőt a második Hyundai-ba. Az idő rövid, így az sem kizárt, hogy Oscherslebenben egy autóval és csak Luca Engstlerrel állnak rajthoz, ám a csapatbajnokság miatt hosszabb távon mindenképpen akarnak egy második versenyzőt. 

Sok pletykára adott okot, hogy a Zengő Motorsport korábbi WTCC-s pilótája, Szabó Zsolti nemrég bejelentett egy támogatói együttműködés a Fornettivel, és a Facebook-ra feltöltött fotón a 'hashtag'-ek között ott szerepel, hogy "#M1RA". 

A magyar csapat azt ígérte, a lehető leghamarabb tájékoztatják a közvéleményt a fejleményekről. 

Hozzászólások