WTCC - Először utazott a göteborgi központba a Cyan Racing új versenyzője
Először utazott a göteborgi központba a Cyan Racing új versenyzője
Fotó: Santiago Urrutia

Először utazott a göteborgi központba a Cyan Racing új versenyzője

LantiLanti
2020/08/04 15:14
Bő egy héttel a hivatalos bejelentés után Göteborgba utazott a Cyan Racing Lynk & Co új szerzeménye, hogy megnézze a svéd csapat impozáns létesítményét. 

Santiago Urrutia Andy Priaulx helyét veszi át a kékeknél, akiknek így Nestor Girolami után ismét lesz dél-amerikai versenyzőjük. Az uruguayi pilóta a napokban nézte meg a göteborgi központot, és valószínűleg a Cyan Racing híresen fejlett szimulátorát is kipróbálta. 

Urrutiára nehéz bemutatkozó szezon vár, hiszen a pályák jelentős részén még nem versenyzett, a naptár pedig zsúfolt, így kevés ideje lesz rá, hogy leülepedjenek benne az élmények. A következő napokban valószínűleg intenzív szimulátoros edzések várnak rá, és a csapat igyekszik minél több valódi tesztet is tartani. 

Urrutia-cyan-racing-goteborg.jpg

Ha valaki lemaradt volna a történetről: 

Meglepő versenyzőt igazolt le idénre a Cyan Racing Lynk & Co | Eurosport

Vége a várakozásnak, a Cyan Racing kedd reggel bejelentette negyedik versenyzőjét a 2020-as WTCR szezonra. Nem állítanánk, hogy várt név lett a befutó, sőt: aki megtippelte, hogy Santiago Urrutia kerül a kékekhez, annak jár a keksz. Az uruguayi versenyzőt csak tavaly ismerte meg az európai közönség, amikor a TCR Europe-ba igazolt.

Spanyolul üvöltötte le Max Verstappen fejét a Lynk & Co új WTCR-pilótája | Eurosport

Néhány nappal ezelőtt hivatalossá vált, hogy Santiago Urrutia veszi át a távozó Andy Priaulx helyét a Cyan Racing Lynk & Co csapatnál, és az uruguayi lesz Thed Björk csapattársa idén a WTCR-ben. A 23 éves pilótáról Európában elég keveset hallhattak eddig, főleg az Egyesült Államokban, és leginkább formaautóval volt eredményes.

Hozzászólások