WTCC - Elektromos túraautót épít az Alfa Romeo Giuliából a Romeo Ferraris
Elektromos túraautót épít az Alfa Romeo Giuliából a Romeo Ferraris
Fotó: Alfa Romeo

Elektromos túraautót épít az Alfa Romeo Giuliából a Romeo Ferraris

LantiLanti
2019/12/06 09:42

Néhány napja már fülünkbe jutott, hogy valami nagy bejelentésre készülnek, de erre nem számítottunk. Az Alfa Romeo Giulietta TCR-t építő olasz Romeo Ferraris alakulat ma közleményben hozta nyilvánosságra, hogy elektromos túraautót épít a Giulia modellből, amivel a jövőre induló eTCR-ben akarnak versenyezni.

Egy teljesen új korszak kezdődik tehát az 1965-ben alapított olasz csapat számára, hiszen korábban még sosem dolgoztak ilyen technológiával. Partnerük ebben a kalandban a Marco Calovolo (James Thompson korábbi mérnöke) által vezetett Hexathron Racing System mérnökiroda lesz. 

A Romeo Ferrarisnak köszönhetően több mint ötven év után tér majd vissza a versenypályára a Giulia modell, amely 1962-ben mutatkozott be a Ti Super kódjel alatt. Indult raliban, hosszútávú futamokon és hegyi versenyeken is. 

075_silvino-motorsho171203_np0T8.jpgFotó: Europress/AFP

"Hisszük, hogy az elektromos hajtás jelenti a jövőt nem csak az autóiparban, de a versenyzésben is. A mérnökeink egy ideje már dolgoznak a projekten, de később fogtunk bele ebbe a kalandba, mint a nagy autógyárak, akik régebb óta foglalkoznak az elektromos versenyzéssel. A forrásaink is szűkösebbek, de ennek ellenére mindent megteszünk, hogy méltóak maradjunk a hírnevünkhöz" - fogalmazott Michela Cerruti, a Romeo Ferraris operációs igazgatója. 

Marcello Lotti, az elektromos TCR kategória megalkotója is örömét fejezte ki a hír hallatán, és kiemelte, kevés olyan márka van a világon, amely olyan hagyományokkal rendelkezne, és olyan szenvedélyt ébresztene a rajongókban, mint az Alfa Romeo. 

Az első látványterv az autóról:

ETCR-2-980x551.jpg

Hozzászólások