WTCC - Elektromos TCR-autón dolgozik a JAS Motorsport
Elektromos TCR-autón dolgozik a JAS Motorsport
Fotó: 24hseries.com

Elektromos TCR-autón dolgozik a JAS Motorsport

LantiLanti
2019/09/20 13:23

Jövőre indul az elektromos TCR-bajnokság, és már két márka, a Cupra és a Hyundai is jelezte részvételét a sorozatban. 

A szakág elmúlt öt évének eseményei alapján nagyon úgy tűnik, egyre nehezebb gyártói pénzt szerezni benzines túraautó programhoz, az elektromos járművek viszont annál inkább felkeltik a márkák érdeklődését. 

Aki tehát szeretne talpon maradni az iparágban, annak a megfelelő pillanatban kell váltania, és elképzelhető, hogy ez a pont már nincs is annyira messze. 

Az olasz JAS Motorsport számára hosszú ideje fontos terület a túraautózás, 2013 és 2017 között ők vitték a Honda gyári WTCC-programját, de menet közben ők tervezték és építették meg a japán márka TCR-autóit, amellyel azóta is ők foglalkoznak. 

A JAS azonban eközben előre is tekint, és nem szeretne lemaradni az elektromos túraautózás első nagy hullámáról. A csapat vezetője megkeresésünkre elmondta, házon belül már folyamatban van egy villanyos-projekt. 

"Megerősíthetem, hogy a JAS Motorsport a kezdetektől fogva szerepet vállal egy programban, amely az elektromos TCR-t célozza meg. Jelenleg az első tervezési fázisban járunk, de ennél többet most sajnos nem mondhatok" - fogalmazott Alessandro Mariani, a JAS ügyvezetője a WTC Blognak. 

A JAS az RML-hez hasonlóan specialista privát konstruktőrként nyújt szolgáltatást a motorsport iránt érdeklődő autógyáraknak, és most is ez lehet a modell. Az utóbbi időben az olaszok a Hondával dolgoztak együtt, ám úgy tudjuk, egyelőre nyitott kérdés, hogy az általuk fejlesztett technológiát melyik márka vásárolhatja meg. 

Hozzászólások