WTCC - Elektromos bajnokságot indít a TCR
Elektromos bajnokságot indít a TCR
Fotó: SEAT Media

Elektromos bajnokságot indít a TCR

LantiLanti
2018/03/02 13:38

Úgy tűnik a túraautózás sem úszhatja meg az autóipar legújabb trendjét. Ami a formaautóknál már elindult (lásd Formula E), az a közeljövőben a tetővel felszerelt gépeknél is meg fog jelenni. Marcello Lotti cége, a TCR szellemi tulajdonával is rendelkező WSC Ltd. ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy hamarosan elindul az eTCR, az egyre népszerűbb túraautós kategória elektromos változata.

Az új géposztály a már jól bejártatott úton mutatkozik majd be, akárcsak 2013-ban a León Cup Racer esetében, ezúttal is a SEAT, pontosabban annak nemrégiben önállóvá váló sportos almárkája, a Cupra építi majd az első versenygépet, ami amolyan mintaként szolgálhat a többi érdeklődő gyártó számára.

A Cupra e-Racerről ma közzé is tettek két grafikát, ám a dolog ennél előrehaladottabb állapotban van, hiszen egy hét múlva már be is mutatják magát az autót a Genfi Autószalonon. A WSC több promóciós eseményt tervet a 2018-as évre, amely során egyre több és több információt hoznak majd nyilvánosságra a eTCR-ről.

A Cupra bemutatott két fotót, és néhány műszaki részleteket is elárult. A jövő héten kezdődő genfi seregszemle után várhatóan már ilyen szempontból is okosabbak leszünk.

"El tudnak képzelni egy 100%-ig elektromos hajtású túraautót? Mi a Cupránál igen. Az új Cupra E-Racer-t a Genfi Autószalonon fogjuk bemutatni. Ez egy valódi versenyautó, amely folyamatosan képes 300 kW teljesítmény leadására, a maximuma pedig eléri az 500 kW-t. Ez a világ első elektromos verseny-túraautója" - mondta Luca de Meo, a SEAT elnöke.

CUPRA-e-Racer_002_HQ

Hozzászólások