WTCC - Eldőlt a 2017-es fejlesztésű Zengő-Honda sorsa
Eldőlt a 2017-es fejlesztésű Zengő-Honda sorsa
Fotó: fiawtcc.com

Eldőlt a 2017-es fejlesztésű Zengő-Honda sorsa

LantiLanti
2017/07/13 07:47

Jó hírünk van, a Honda arról tájékoztatta a WTCC Blogot, hogy a Zengő Motorsport Aurélien Panis távozása ellenére is megtarthatja a 2017-es fejlesztésű Honda Civic-et, amellyel a csapat korábbi közleménye szerint Nagy Dani versenyezhet idén.

A magyar alakulat két autóval vágott neki a 2017-es évadnak, ám csak a korábbi F1-es futamgyőztes Olivier Panis fia rendelkezett olyan anyagi háttérrel, hogy meg tudja vásárolni a Civic-hez a legfrissebb fejlesztéseket; a másik autó maradt a 2015-ös konfigurációnál.

Pedig idénre szemmel láthatóan nagyot lépett előre a Honda. Amikor tavaly dönteni kellett a csomagról, Zengő Zoli úgy ítélte meg, nincs értelme a 2016-os típusra váltani, mivel jelentősen drágább, ám nem hoz érdemi előrelépést. Ez az idei évre már távolról sem igaz, az új Civic motorikusan és aerodinamikailag is utolérte ellenfeleit, ám ennek a csomagnak olyan ára volt, amit Panisék igen, a nehéz anyagi helyzetben lévő csapat viszont nem tudott vállalni.

Aurélien Panisnak azonban nemrég elege lett a WTCC-ből. Dobogókért jött, de még a két évvel korábbi autót vezető, és jóval kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező Nagy Danival sem mindig bírt el, a Q2-be jutás pedig egyszer sem jött össze az időmérőn. A francia a TCR Nemzetközi Sorozatban folytatja, így felmerült a kérdés, mi lesz az általa eddig használt, vadonatúj fejlesztésű autóval. Szaladtunk is egyből a Hondához, akiktől örömteli híreket kaptunk.

"Megerősíthetem, hogy a Zengő Motorsport megtarthatja az Aurélien Panis által használt autót a szezon hátralévő részében is, ami ráadásul 2017-es konfigurációban marad" - olvasható a WTCC Blognak adott válaszban.

Nagy Dani számára tehát adott a lehetőség, a hátralévő öt versenyhétvégén a frissebb, erősebb, fejlettebb Civic-kel szállhat csatába a pontokért. A 2015-ös Hondát Termas de Rio Hondóban az ETCC-ben nemrég futamot nyerő Szabó Zsolt Dávid vezeti majd, ám Zengő Zoltán korábban utalt rá, hogy másik két pilótájának, ifj. Ficza Ferinek és Nagy Norbinak is lehetőséget szeretne adni.

Hozzászólások