WTCC - Egy újabb jel arra, hogy ki lehet Michelisz Norbi csapattársa a WTCR-ben
Egy újabb jel arra, hogy ki lehet Michelisz Norbi csapattársa a WTCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Egy újabb jel arra, hogy ki lehet Michelisz Norbi csapattársa a WTCR-ben

LantiLanti
2020/02/14 11:00

Bár a Hyundai egyelőre semmilyen hivatalos bejelentést nem tett, sőt, Andrea Adamo nemrég kicsit fenyegetően beszélt egy olasz interjúban, azért a WTCR-közvélemény biztosra veszi, hogy a koreai márka idén is indul a bajnokságban, és az egyik versenyzőjük a címvédő Michelisz Norbi lesz.

Azzal kapcsolatban viszont már sokkal jobban megoszlanak a vélemények, hogy ki kap majd lehetőséget a márkánál a magyar pilóta oldalán. Az említett interjúban Adamo szót ejtett Luca Engstler szerződtetéséről, ám egyelőre nem világos, a fiatal német hol és melyik csapatnál versenyez majd.

Időközben viszont az Autosport magazin közzétette a Goodyear gumitesztjén résztvevő pilóták névsorát, és ebből két érdekes dolog is kiderül.

A brit lap úgy tudja, összesen hatan ültek autóba a Barcelona közeli Castellolíban, ahol öt különböző márka, a Hyundai, a Honda, a Lynk & Co, az Audi és a Cupra tesztelte az új, kizárólag a WTCR számára gyártott gumikat. 

A koreai márkánál Michelisz Norbi mellett Gabriele Tarquini kapott lehetőséget, ami igen erős jel arra, hogy az olasz veterán 2020-ban is a világkupában fog versenyezni. Az idei szezonban (különösen az első versenyeken) ugyanis kulcskérdés lesz, ki milyen gyorsan érti meg a Goodyear gumik működését, ezért komoly pazarlás lenne olyan pilótát beültetni a teszten, aki aztán nem fog versenyezni a szezonban.

A Hyundai volt egyébként az egyetlen márka, amely két pilótával érkezett; egy napot Norbi, egyet pedig Tarquini töltött az autóban. A Honda Civic Type-R-t Nestor Girolami, a Lynk & Co 03-t Yvan Muller, az új Cuprát pedig Mikel Azcona vezette.

A másik érdekesség, hogy az Audi RS3 LMS-el Tom Coronel ment. A holland két éve Hondával, tavaly pedig Cuprával versenyzett, és könnyen lehet, hogy idén ismét márkát vált. 

Tavalyi csapata, a Comtoyou éppen tegnap jelentette be, hogy 2020-ban már nem indít Cuprákat, ám korábban megerősítették, szeretnének továbbra is Audikkal versenyezni. Erős tehát a gyanúnk, hogy a holland egyik opciója idénre a belga csapat és az újabb márkaváltás. 

Hozzászólások