WTCC - Egy új TCR-bajnokságban is bemutatkozik a Zengő Motorsport
Egy új TCR-bajnokságban is bemutatkozik a Zengő Motorsport
Fotó: Zengő Motorsport

Egy új TCR-bajnokságban is bemutatkozik a Zengő Motorsport

LantiLanti
2018/12/28 14:03

Az WTCR, a TCR International és a TCR Európa-kupa után jövőre egy újabb regionális túraautó sorozatban találkozhatunk a Zengő Motorsporttal, amely rajthoz áll a háromfordulós TCR Közel-Keleti bajnokságban. 

A csapat neve hetek óta szerepel a sorozat Wikipedia-szócikkében, és nemrég a hivatalos honlapra is felkerült a logójuk. Ma ráadásul a TouringCarTimes is publikált egy előzetes nevezési listát, amelyen két zengős Cupra szerepel. 

A hírrel kapcsolatban megkerestük Zengő Zoltán csapatfőnököt, aki január elejére ígért pontos tájékoztatást. Így próbálunk abból főzni, ami egyelőre ismert.

Január 10-12 között rendezik a szokásos Dubai 24 órást, és a hivatalos nevezési listán szerepel a Zengő Motorsport egy DSG-s Cuprával, mi több a versenyzők névsora is ismert.

Ebből kiderül, hogy sokak nagy örömére visszatér a kormány mögé a csapatfőnök; Zengő Zoli régi és új versenytársaival, Kismarty-Lechner Gáborral, Horváth Tamással, Tóth Csabával és Kontra Györggyel osztozik majd az autón.

A TCR Middle East két héttel később rajtol szintén Dubaiban, majd egy hetes szünetekkel jön a másik két forduló, először Abu Dhabi, aztán ismét Dubai. Ha már egyszer a 24 órás miatt egyébként is a Közel-Keletre viszik a csapat felszerelését, logikus döntés ott maradni még néhány versenyre.

És ki tudja, talán a 24 órás után sprintfutamon is láthatjuk Zengő Zolit. Az előzetes nevezési lista a pilóták nevét még nem tartalmazza, így meg kell várnunk a csapat hivatalos bejelentését. 

2010_januar15_dubai_79_seat_leon.jpg A Zengő Motorsport korábban több alkalommal is versenyzett már a Dubai 24 óráson

A TCR Middle East promótere egyébként ugyanaz a holland Creventic cég, amely az egyre népszerűbb 24h Series-t is szervezi. Nekik köszönhetően érdekes lesz a hétvégék programja, hiszen a két 30 perces sprintfutam mellett minden fordulón tartanak egy hosszútávú versenyt is. Lesz közöttük 4, 6 és 10 órás is. 

Ezek a versenyek a TCR Middle East mellett a Creventic Közel-Keleti Endurance Kupáját is alkotják egyben, de bizonyos mértékig az TCR-összetettbe is beleszámítanak. Az TCR-bajnokságba három módon lehet majd pontot szerezni. 

- Az időmérőn: 5-4-3-2-1

- A sprintfutamokon: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1

- Az endurance futamokon: 10 pontot kap minden olyan pilóta, aki legalább egy órát vezet az endurance versenyen, és 10 pontot kap minden olyan csapat, amely legalább két órán át megy.

Ezen kívül kiírnak egy TCR Middle East Endurance Trophy különértékelést is, amelybe csak a hosszútávú futam eredménye alapján lehet pontokat szerezni, szintén a 25-18-15 kezdetű rendszer szerint. 

A Zengő Motorsport szempontjából az is érdekes, hogy a DSG-váltós autóval induló pilótáknak szintén lesz önálló értékelése. A január elejére beígért beszélgetés során arra is kíváncsiak leszünk, tervez-e indulni a magyar csapat a hosszútávú versenyeken is? 

A Zengő mellett van még néhány ismert név a listán, például a többszörös BTCC-bajnok Team Dynamics, és a WTCR-ben is versenyző All-Inkl.com Münnich Motorsport. Utóbbinál a hírek szerint René Münnich vezeti majd a Honda Civic-et. 

Hozzászólások