WTCC - Egy siker, aminek ma mindenki örült
Egy siker, aminek ma mindenki örült
Fotó: fiawtcc.com

Egy siker, aminek ma mindenki örült

LantiLanti
2017/10/14 21:09

A sportban viszonylag ritka a nagy barátkozás az ellenfelek között, ám ma nem nagyon találtál olyan versenyzőt Ningbóban, aki ne örült volna Nestor Girolami pole-jának.

Az argentin pilóta számára hihetetlenül balszerencsés volt az idei év, ha valami rosszul sült el a Volvónál, az biztosan mindig az ő autójával történt.

Girolami óriási lehetőségként tekintett 2017-re, a Volvónál szerette volna megmutatni képességeit a nemzetközi színtéren is. Ennek érdekében még azt is vállalta, hogy feleségével elhagyta a napsütötte Argentínát, és Göteborg mellé költözött, hogy minél közelebb legyen a svédek főhadiszállásához.

A szezon nem indult rosszul számára, Marrakeshben dobogóra állt a második futamon, azóta viszont egyszer sem sikerült bekerülnie az első háromba, és a legutóbbi három versenyen a Q3-ból is kimaradt. A bajnoki esélyektől gyorsan elbúcsúzhatott, pedig mindenki érezte, sokkal több van benne ennél.

Girolami ráadásul egy rendkívül szerethető figura. Az egy dolog, hogy az ég aranyos megjelenéssel áldotta meg, de emellett kifejezetten barátságos, szerény, és jellemző rá az a hálás lelkület, ami Pechito Lópezt jellemezte. Csak belőle valahogy sokkal természetesebben jön. Az argentin rajtelsőségét így ma szinte egy emberként ünnepelte a paddock Kínában.

"Szép volt, Nestor! Ennek a srácnak nem rossz volt a szerencséje volt, hanem teljesen elkerülte mindenféle szerencse. Borzasztó szezonon van túl, tele balszerencsével és műszaki hibával, és szinte egyikről sem ő tehetett" - mondta Huff.

"Nagyon megérdemelte. Ő egy rendkívül gyors pilóta, és már eléggé várt erre az eredményre, úgyhogy mostantól megnyugodhat. Nestor egy nagyon kedves srác, szeretek vele dolgozni, és már járt neki ez a siker" - tette hozzá csapattársa, Thed Björk.

A Polestar Motorsport főnöke, Alexander Murdzevski is védelmébe vette Girolamit, és elmondta, mindig is tudták, sokkal több van benne, mint amit eddig sikerült kihoznia magából.

Hozzászólások