WTCC - Döntöttek a felügyelők Michelisz és Priaulx ütközése ügyében
Döntöttek a felügyelők Michelisz és Priaulx ütközése ügyében
Fotó: fiawtcr.com

Döntöttek a felügyelők Michelisz és Priaulx ütközése ügyében

LantiLanti
2019/09/16 10:52
Vasárnap este mindenki hátradőlhetett, aki Michelisz Norbi második futamon aratott győzelméért aggódott, a sok baleset miatt leterhelt felügyelőtestület ugyanis döntött, és egyik pilótát sem büntette.

A két versenyző a második futam hajrájában ütközött össze, miután Norbi körökön keresztül szorongatta a háromszoros világbajnokot, aki néha már a veszélyesség határát súrolva védekezett.

A 12. körben aztán a négyes kanyar féktávjánál a Hyundai hátulról belement a Lynk & Co-ba, amely kipördült. Norbi autója megsérült, de tovább tudott menni, Priaulx viszont kiesett. A magyar pilótát csapattársa, Gabriele Tarquini később visszaengedte az élre, és így idei harmadik győzelmét aratta.

A felügyelők csak a verseny után tudtak foglalkozni az esettel, és végül úgy látták, Priaulx a négyes kanyarban indokolatlanul korán lépett a fékre, és ezzel olyan helyzetbe hozta Micheliszt, hogy már nem tudta elkerülni az ütközést.

Augusto Farfus negyedik helye is megmenekült a harmadik futamon. A brazil Aurélien Panist tolta le a pályáról a harmadik futam elején, ám a felügyelők megállapították, a francia pilóta egy defekt miatt lassult le hirtelen, ami elkerülhetetlen láncreakciót indított el. 

Nem úszta viszont meg a büntit Norbi és Farfus márkatársa, Nicky Catsburg, aki 30 másodpercet kapott, amiért nekiment Daniel Haglöfnek. Megbüntették Mikel Azconát is a Yann Ehlralcher-vel való ütközés miatt (2. futam), ám mivel a spanyol amúgy is kiesett, ez ténylegesen egy büntetőpontot jelentett (háromnál jár). 

A harmadik futamon Mehdi Bennanit már menet közben elmeszelték, mert összeért Tiago Monteiróval, aki így beleforgott a boxutca falába, ám az esetet a leintés után részleteiben is kivizsgálták, és további büntetés nem történt. 

Hozzászólások