WTCC - Döntött az Audi az új TCR-autóról
Döntött az Audi az új TCR-autóról
Fotó: fiawtcr.com

Döntött az Audi az új TCR-autóról

LantiLanti
2019/10/07 11:47

Idén frissítésen esik át az Audi A3 modell utcai változata, és vele együtt a csúcskategóriás, sportos RS3 variáció is, amivel gyakran együtt jár a versenyváltozat megújítása is. Az Audi Sport többször is tett említést egy esetleges új TCR-autóról, a hétvégén pedig kiderült, már döntöttek. 

Chris Reinke, az Audi Sport Customer Racing vezetője a TouringCarTimes-nak elárulta, egyelőre nem cserélik le a jelenleg futó Audi RS3 LMS TCR modellt. Annak ellenére sem, hogy a Volkswagen Csoport másik két márkája, a Volkswagen és a Cupra valószínűleg új autót hoz jövőre. 

"Elégedettek vagyunk az Audi RS3 LMS eddigi sikereivel, rengeteg eladott autónk van, ezért nem tervezzük, hogy változtassunk. A többi márka stratégiájáról nem akarok beszélni, csak annyit mondhatok, hogy ők bárhogyan is döntenek, mi jövőre biztosan maradunk a jelenlegi RS3 LMS-nél" - idézi Reinkét a TCT. 
"Mindig is igyekeztünk kihasználni a csoport által közösen használt padlólemez előnyeit. Már a kupás TT-nél is, ami gyakorlatilag a TCR autó padlólemezére épült. De ha arról van szó, hogy lecseréljük az egyik versenyautónkat, akkor a konszern legjobb technológiáját akarjuk használni, és hogy ez melyik, arról még nem döntöttünk."

Egyelőre a Cupra és a Volkswagen sem jelentette be hivatalosan az új TCR-autó érkezését, ám a németek bevallották, már tesztelték a Golf GTi frissített változatát. 

09ff41dee2f03637aa9aeadef6ff0eda.jpg

Az Audit amúgy egyelőre az elektromos TCR sem érdekli.

"Az eTCR egy érdekes kezdeményezés, de ha az alternatív hajtás területén akarjuk megmutatni a képességeinket, arra az Audinak ott a Formula E. Jelenleg ezért nem látom, miért lenne érdekünk autót építeni az eTCR-be."

A német gyártó korábban többször is kritizálta a WTCR-t, amiért egyes gyártók - különösen a Lynk & Co - közel gyári szinten lehetnek jelen a bajnokságban, kijátszva az ügyfélversenyzés kereteit. Reinke ezúttal is kihangsúlyozta, ők nem mennek be ebbe az utcába.

"Minket nem érdekel a gyári jelenlét a WTCR-ben, mivel az Audi hivatalos csapattal van ott a DTM-ben. Nekünk a TCR az ügyfél-versenyzésről szól, mi ez a modell felé köteleződtünk el. Szerintem nagyon hatékony programunk van a WTCR-ben és más TCR-sorozatokban, és ezt az utat kívánjuk járni a jövőben is."

Az új autó és a komolyabb szerepvállalás többek között azért merült fel, mert a folyamatosan érkező, fejlettebb autók miatt az Audi egyre kevésbé versenyképes a TCR-ben. Idén egyetlen futamot tudtak megnyerni, és további öt alkalommal álltak a dobogón. Legjobb versenyzőjük, Fred Vervisch jelenleg kilencedik, míg Jean-Karl Vernay 10. a bajnokságban. 

Hozzászólások