WTCC - Daniel Ricciardo TCR-autót tesztelt
Daniel Ricciardo TCR-autót tesztelt

Daniel Ricciardo TCR-autót tesztelt

LantiLanti
2019/03/07 12:30

Nem, nem egy másik! AZ a Daniel Ricciardo, aki idén a Renault csapatához szerződött a Formula 1-ben. Az ausztrál pilóta a nagy britanniai Bedford Autodromon próbálta ki a Vukovic Motorsport által fejlesztett és épített Renault Mégane RS TCR-t a Renault Sport és a Castrol közös ügyfélcsalogató rendezvényén. 

Ez volt az első alkalom, hogy a széles mosolyáról és könnyed stílusáról ismert ausztrál pilóta TCR-autót vezetett. Sőt!

"Most először ment elsőkerékhajtású túraautóval. Élvezte és nagyon érdekesnek tartotta. Az autónk két napon keresztül hiba nélkül ment, és mindenkit lenyűgözött a teljesítménye. Nagy büszkeséggel tölti el a csapatomat, hogy részt vehettünk egy ilyen rendezvényen, és hálásak vagyunk a Castrolnak valamint a Renault Sportnak a lehetőségért." - mondta Milenko Vukovic

A svájci manufaktúra idén teljesen új autót homologizáltatott, ezért került bele a névbe az RS szócska. Áttervezték az első-hátsó futóművet, a váltót, és módosult az aero-csomag is. A legfontosabb változás azonban az új motor, amely áttervezett befecskendezést, hűtést és szoftvert kapott. 

A Renault Mégane RS TCR idén ott lesz a TCR Európa-kupán, a WTCR-ből érkező John Filippivel. A csapatot Eric Néve irányítja majd. 

Íme Ricciardo és Vukovic:

Ric.jpg

Hozzászólások