WTCC - Cuprákat is indíthat a Comtoyou az új szabályok miatt
Cuprákat is indíthat a Comtoyou az új szabályok miatt

Cuprákat is indíthat a Comtoyou az új szabályok miatt

Lanti ·
2018/12/04 11:18

Lépéskényszerbe kerülhet a WTCR idei legnagyobb létszámú versenycsapata, a Comtoyou Racing, amennyiben életbe lépnek a tervezett új szabályok a bajnokságban - értesült a TouringCarTimes. 

A belga alakulat idén négy Audi RS3 LMS TCR-t indított a Túraautó Világkupán, ám erre 2019-ben valószínűleg már nem lesz lehetősége.

Ha a szentpétervári Motorsport Világtanács ülésen jóváhagyják a promóter módosító csomagját, akkor jövőre egy márkának maximum négy autója lehet majd a sorozatban. Mivel a hírek szerint a WRT biztosan indít két Audit, a Comtoyou-nak is maximum két RS3-a lehet a WTCR-ben. 

A belga alakulat azonban négy WTCR licenszel rendelkezik, ezért az egyetlen megoldás az lehet, ha a két Audi mellett két más márkájú autóval nevez.

"Négy WTCR licensz van a birtokunkban, és akárhogy nézem a dokumentációt, sehol sem találom ezt a kétautós szabályt. Lehet, hogy Francois Ribeiro ezt szeretné, de az üzlet az üzlet, úgyhogy ha három vagy négy autóval akarunk visszajönni, akkor annyival is fogunk" - mondta Jean Michel Baert, a Comtoyou csapatvezetője a TouringCarTimes-nak.
"Elképzelhető, hogy egy másik márkával is együtt dolgozunk majd jövőre, de ezt most még nem tudom biztosan. Nincs sok időnk, hiszen már decemberben szeretnénk elkezdeni tesztelni. Idén is azt tapasztaltuk, hogy minél több időt töltöttünk a pályán, annál jobb lett a teljesítményünk az év második felében."

A TouringCarTimes úgy tudja, a csapat egyik opciója, hogy a két Audi mellett két Cuprát is indítanának. Két okból sem ismeretlen számukra az autó: egyrészt tavaly mentek vele két fordulót a TCR Internationalben, másrészt nagyon sok a közös alkatrész a Cupra és az Audi között. 

Ez viszont nem feltétlenül jó hír a Zengő Motorsport számára, amely idén a Campos Racing mellett a másik cuprás alakulat volt a mezőnyben. Mivel egy gyártónak jövőre összesen négy autója lehet, egy ilyen forgatókönyv esetén a magyar csapat márkaváltásra kényszerülhet (feltételezve, hogy a gyártóhoz közel álló Campos Racing marad). 

A WTC Blog úgy tudja, a Zengő Motorsport tavaly télen a Cupra mellett a KIA-val is tárgyalt az esetleges együttműködésről. Ha a Comtoyou tényleg lecsapna a másik két Cuprára, talán ismét előkerülhet ez a vonal. A KIA idén nem volt jelen a WTCR-ben, és a STARD által irányított projektről sem nagyon érkeztek hírek mostanság.

Hozzászólások