WTCC - Családi kombival készült Homola a Nordschleifére
Családi kombival készült Homola a Nordschleifére
Fotó: fiawtcr.com

Családi kombival készült Homola a Nordschleifére

LantiLanti
2018/05/10 08:39

A hétvégén ismét a legendás Nürburgring Nordschleifére látogat az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa, a 25 kilométeres, több mint 60 kanyart tartalmazó körre, ahol a pályaismeret fontosságát egyszerűen nem lehet túlbecsülni.

Nem véletlen hát, hogy ki így, ki úgy, de a legtöbb világkupa menő valamilyen módon igyekezett információkat gyűjteni a Zöld Pokolról. Voltak, akik a 24 órás kvalifikációs versenyére neveztek be, és olyanok is, akik inkább utcai autóval próbálkoztak.

Közéjük tartozik a DG Sport Peugeot 308-át vezető szlovák Mato Homola, aki egy családi járgányt fogott munkára Németországban.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Nordschleifén versenyezhetek. Ez egy olyan pálya, amit gyerekkoromban az összes létező számítógépes játékban nyüstöltem. Azóta már a profi Simrace szimulátoron is kipróbáltam. Szerintem ez a világ egyik legnehezebb pályája" - véli Homola.

A fiatal szlovák versenyző a szokottnál is korábban érkezett a helyszínre, hogy legyen ideje alaposan felkészülni.

"Rengeteg a vak kanyar, az ugrató, és sok helyen alig van bukótér. Körülbelül 13 kört tettem meg a családi kombi Peugeot 308-cal, és nagyon élveztem. Alig várom, hogy átülhessek a verseny-Peugeot-mba."

A nürburgringi hétvége csütörtökön 11:30-kor nyit az első szabadedzéssel, a további programot ITT találjátok.

Hozzászólások