WTCC - Coronelt lenyűgözte az Alfa Romeo-motor ereje
Coronelt lenyűgözte az Alfa Romeo-motor ereje
Fotó: Romeo Ferraris

Coronelt lenyűgözte az Alfa Romeo-motor ereje

LantiLanti
2018/12/20 14:02

Múlt hétvégén négy pilótával és két napon keresztül tesztelt az Alfa Romeo Giulietta TCR-t gyártó Romeo Ferraris csapat a Róma környéki Vallelungában. 

A WTCR-futamgyőztes autót Kevin Ceccon mellett Tom Coronel, Ma Qing Hua és Jono Lester vezette, akik aztán nyilatkoztak is a Túraautó Világkupa hivatalos honlapjának. 

"Mély benyomást tett rám a motor teljesítménye. Makaó után már tudtam, ez az autó egyik legerősebb pontja, de belülről átélve még meggyőzőbb. Próbáltam a határokat feszegetni, hogy lássam, miként reagál az autó, a visszajelzések nagyon pozitívak voltak. Vallelunga egyébként is jó pálya a tesztelésre, úgyhogy ez egy remek kis nap volt számomra" - mondta Coronel az fiawtcr.com-nak.

A Suzukában futamot nyerő Kevin Ceccon a teszt értékelése mellett a jövőről is beszélt.

"Jó érzés volt újra együtt dolgozni a srácokkal, egy hónappal Makaó után hiányzott már. A Romeo Ferraris csapat azért hívott meg, hogy néhány új dologról visszajelzést adjak nekik. Semmi sem dőlt el a jövőre nézve, de reményeim szerint hamarosan lesznek híreim" - fogalmazott Ceccon.

43684203_10156638039144463_4141751514605551616_o.jpg

Ma Qing Hua személyében egy olyan pilóta ült az autóba, aki annak idején a világverő Citroën-csapatban is versenyzett. 

"Két sűrű nap volt ez számomra. Korábban Kínában már mehettem pár kört a régebbi fejlesztésű Alfa Romeo Giulietta TCR-el, és az idei autó egyértelműen jobb. Ebben az évben versenyeztem is ellene, és érdekes volt megtapasztalni, mennyire versenyképes. Köszönöm a Team Mulsanne-nak ezt a lehetőséget, és hogy autóba ülhettem a holtszezon során" - mesélte Ma.

Egyetlen versenyző volt a teszten, aki még nem vezetett korábban TCR-autót, az új zélandi Jono Lester, aki az ázsiai GT-világból érkezett.

"Ez egy csodálatos autó! Pár éve már voltam Vallelungában, tehát ismertem a pályát, és így 100%-ig az autó megismerésére összpontosíthattam. Nagyon élveztem, a Team Mulsanne és a Romeo Ferraris pedig sokat segített, hogy hamar magabiztos legyek a Giuliettában. Remek élmény volt, és keményen fogok dolgozni, hogy jövőre a WTCR-ben versenyezhessek" - mondta Lester.

Érdekesség, hogy hármójuk közül csak az új zélandi utalt rá, hogy a tesztnek köze lehet egy 2019-es alfás szerződéshez, Ma és Coronel pedig érezhetően kerülte a témát. Egyelőre Ceccon is ködösít, bár hallottunk olyan híreket, hogy már közel a megállapodás az olaszokkal. 

Hozzászólások