Coronelt idegesíti a lefojtott Honda-motor

shadow

Kedvenc helyszínén, Japánban sem sikerült igazán maradandót alkotnia Tom Coronelnek, a Boutsen Ginion Racing holland pilótája pontok nélkül utazott haza Suzukából. 

Az első kvalin megszerzett 21. hellyel a szombati futam egyből dobós lett, a második időmérőn viszont nagy húzásra készült, félre is tett magának egy teljesen friss szett gumit. Ám éppen amikor gyors körön volt, valaki felborította az egyik gumibálát, jött a piros, és elszálltak Coronel esélyei.

A 23. helyről indulva maximum az élvezetes csaták vigasztalhatták (Gordon Sheddennel meccselt nagyokat), illetve az, hogy a kaotikus harmadik futamon egészen a 14. helyig jött előre. 

Coronel szerint az autó ismét kiválóan viselkedett a kanyarokban, az egyenesekben viszont egyszerűen elfogyott az erő. A BoP előírások alapján a Honda motorereje 2.5%-kal alacsonyabb kell hogy legyen az év elején meghatározott értékhez képest. 

"A kanyarokban erős voltam, de hiányzott a megfelelő végsebesség az egyenesekben. Ez az autót érintő teljesítmény kiegyenlítés eredménye. Idegesítő látni, ahogy maximumon mész, és a többiek távolodnak tőled. Versenyzőkén mindig gyorsabb és gyorsabb akarsz lenni, és bosszantó ezt átélni, amikor éppen csúcson hajtasz" - fogalmazott Coronel. 

A holland pilóta hozzátette, az elmúlt hétvégéken a versenytempóval nem volt gond, az időmérőkön viszont sokat kell javulnia, hiszen érzi, ha előrébbről indulna, képes lenne megtartani a helyezését. 

Íme Coronel videói a suzukai hétvégéről:

Előzetes:

Időmérők:

Első futam:

Második és harmadik futam: