WTCC - Coronelé vagy Nagy Danié lehet a fordított pole!!!
Coronelé vagy Nagy Danié lehet a fordított pole!!!
Fotó: fiawtcc.com

Coronelé vagy Nagy Danié lehet a fordított pole!!!

LantiLanti
2017/04/08 21:55

A TouringCarTimes helyszínen dolgozó újságírójának tájékoztatása szerint két büntetést máris kiosztottak az időmérő edzést követően, melynek köszönhetően jelenleg Tom Coronelé a fordított rajtrácsos pole, és Esteban Guerrieri állhat mellette az első sorban. Hogy miért csak "jelenleg", arra még visszatérünk.

A Q2 végén Guerrieri és Coronel a 11., 12. helyet foglalta el, a fordított első rajtkockának pedig a ladás Yann Ehrlacher örülhetett, ám Yvan Muller unokaöccsének boldogsága mindössze néhány óráig tartott.

Kiderült ugyanis, hogy az újonc francia nem vette észre, hogy a Q2 végén kiintik súlylemérésre, továbbment a Vestával, amiért valamennyi körét törölték, gyakorlatilag kizárták az időmérőből. De nem ő az egyetlen, aki így járt, hasonló aknára futott rá a végül kilencedikként záró Ryo Michigami is, úgyhogy hirtelen a két Chevrolet-s lépett előre. Tipikus újonc hiba...

Ám a dolog itt még nem ér véget. Pontosabban nem biztos, hogy véget ér. A TCT szerint ugyanis a marokkói felügyelők ezekben a percekben is vizsgálják Mehdi Bennani Q2-es körét, amit a "vád" szerint sárga zászló alatt futott. Ha bűnösnek találják, egyelőre kérdés, milyen büntetést szabhatnak ki rá.

A Q2-es idő törtélese gyakorlatilag egy pofon lenne a tápcsatornai végterméknek, hiszen a Q3-ban elért eredményt nem változtatná. Így vagy az összes időmérős körét törlik, visszasorolják a rajtrácson, vagy pénzbüntetést szabnak ki rá. Esetleg az utolsót kombinálják az előbbi kettő egyikével.

A legérdekesebb helyzet az lenne, ha ugyanazt a büntetést kapná, mint Michigami és Ehrlacher, abban az esetben ugyanis minden emberi számítás szerint Nagy Dani léphetne előre a 10. helyre, és valószínűleg ő indulhatna holnap a pole-ból. A helyszínről kapott információk alapján viszont úgy tűnik, valószínűbb, hogy a marokkói rajtbüntetésben részesül majd, ami nem befolyásolja a fordított pole sorsát. Egyelőre várunk a végleges döntésre.

FRISSÍTÉS: közben befutott az újabb hír, Aurélien Panist is kizárták, mivel az autója könnyebb volt a megengedettnél. Ténylegesen azonban az semmit sem befolyásol, hiszen a francai utolsó lett a Q1-ben.

FRISSÍTÉS 2: a felügyelők végül nem találták vétkesnek Mehdi Bennanit, így Tom Coronelé a fordított pole.

Hozzászólások