WTCC - Coronel megelőzte Micheliszt, majd kicsit elkalandozott a keze
Coronel megelőzte Micheliszt, majd kicsit elkalandozott a keze
Fotó: Tom Coronel

Coronel megelőzte Micheliszt, majd kicsit elkalandozott a keze

LantiLanti
2019/06/26 09:57

Tom Coronel az a pilóta, akivel ha történik valami, az biztosan nem hétköznapi módon történik. A holland versenyző egyrészt eddigi legjobb WTCR-hétvégéjét futotta a Nordschleifén, másrészt meglepő okból veszített három helyet a második futam végén. 

A holland már az első futamon megmutatta, ezúttal számolni kell vele és a DHL Comtoyou Cuprával. A 18. helyről indul (az első kvalin az esőben elromlott az ablaktörlője) és végül 13. lett. Érdemes megnézni a videón, mit tekergetett a végén, miután szétesett az egyik hátsó kerékagy az autón. 

Majd jött az ominózus második verseny, és az elkalandozó kéz. A 12. helyről indulva feljött a nyolcadikra, és még az utolsó körben is nagy csata dúlt körülötte.

"Egy pazar kis szélárnyékot kihasználva sikerült megelőznöm az első futam győztesét, Michelisz Norbit. Nem sokkal a befutó előtt ezt szerettem volna elújságolni a csapatomnak, de a rádió gombja helyett a 'full course yellow' gombot sikerült megnyomnom. Az autó azonnal lelassított 80-ra, és többen is könnyedén megelőztek. Hülye dolog, és nagyon sajnálom, mert így csak tizedik lettem" - mesélte Coronel.

A harmadik versenyen aztán hatodikként intették le, ami az eddigi legjobb helyezése a WTCR Túraautó Világkupában. Coronel idén negyedszer került be a top10-be, és jelenleg 19. az összetettben. 

Időmérők:

Első futam:

Második és harmadik futam: 

Hozzászólások