WTCC - Cerruti: amit elértünk az Alfa Romeóval, az túlmegy a valószínűség határán
Cerruti: amit elértünk az Alfa Romeóval, az túlmegy a valószínűség határán
Fotó: fiawtcr.com

Cerruti: amit elértünk az Alfa Romeóval, az túlmegy a valószínűség határán

LantiLanti
2019/11/28 10:17

Az Alfa Romeo az egyetlen olyan márka a WTCR Túraautó Világkupán, amely nem rendelkezik gyári hátszéllel. Az olaszok hivatalosan nem állt oda a Romeo Ferraris csapat által elindított projekt mellé, bár kisebb gesztusokkal természetesen segítik őket.

Ennek ellenére az idei évre fejlesztett Alfa Romeo Giulietta Veloce már szállított néhány komoly eredményt minden idők egyik legszorosabb túraautós mezőnyében. 

Ma Qing Hua megnyerte a szlovákiai harmadik versenyt, és további három alkalommal volt második. Kevin Ceccon is pont négyszer állt a dobogón, mindannyiszor a harmadik fokán, ám ebből kettőt a legendás makaói pályán szüretelt le. 

A két alfás versenyző ugyanannyi, 133 ponttal áll a bajnokság 15.-16. helyén, a csapatok között pedig hetedikek, azaz megelőzik a két audis valamint a két cuprás alakulatot. A Romeo Ferraris csapat szülési szabadságon lévő projektvezetője, Michela Cerruti szerint minden várakozást felülmúlnak az idei sikerek. 

"Nagyon meghatódom, ha egy pillanatra megállok, és visszanézek arra, amit mostanáig elértünk. Ez a projekt szinte teljes lutriként indult a TCR hajnalán, és az is nagyon bátor döntés volt, hogy tavaly beneveztünk a Világkupára. Nem volt előre megírva, hogy sikeresek leszünk. De a valószínűség határát átlépve pole pozíciókat, dobogókat és győzelmeket szereztünk" - mondta Cerruti. 
"Ezeket a sikereket aztán idén is meg tudtuk ismételni, a Makaón elért dupla dobogó pedig egyértelműen megmutatja, milyen nagyszerű munkát végeztek a srácok a gyárban a kutatás-fejlesztés terén, és a pályán a versenyeztetésben."
"Ha ránézek az összetettre, boldogsággal és büszkeséggel tölt el, hogy olyan márkák előtt vagyunk, mint az Audi és a Cupra."

Persze ezt a helyezést még meg kell védeni a WTCR sepangi idényzáróján december 12-15 között. 

Hozzászólások