WTCC - Ceccont, Monteirót, Catsburgot és a Farfusékat is megbüntették
Ceccont, Monteirót, Catsburgot és a Farfusékat is megbüntették
Fotó: fiawtcr.com

Ceccont, Monteirót, Catsburgot és a Farfusékat is megbüntették

LantiLanti
2019/10/28 17:55

Johan Kristoffersson határozott volt a rajtnál, és ez egy győzelmet ért a raliban és ralikrosszban is rendkívül eredményes svédnek. A másodikat a Nordschleifét követően. 

A harmadik suzukai versenyen is történt pár dolog, ami sokáig beszédtémát fog jelenteni. Yvan Muller kiakadása a rádión, Farfus és Ehrlacher autót nem kímélő csatája, de leginkább talán Monteiro tévedése, és Ceccon előzése az utolsó kör végén. 

Utóbbiról részletesen is írok hamarosan, de mindet megnézhetitek a frissen elkészült összefoglalónkban. 


Az események sorozata nem szakadt meg a leintéssel, jó pár büntetés változtatott még a végleges eredménylistán. 

Farfust és Ehrlacher-t is megbüntették, ám a brazilt látták bűnösebbnek a felügyelők. A hyundai-os 30, a lynk & co-s pedig 5 másodpercet kapott. Farfus ezzel a 16-ről a 22. helyre esett vissza, Ehrlacher pedig 17. helyett 21. lett. 

Elmeszelték Ceccont is, ám nem azért, mert a végén biztonsági autó alatt előzte meg Monteirót, hanem mert a nagy felzárkózás első előzése során meglökte Rob Huffot. Az olaszt 5 másodperccel sorolták vissza, így végül hatodik lett. 

Az utolsó körökben történtekért Monteiro kapott, méghozzá egy 10 másodperces büntetést, mivel miután majdnem bement a boxba, levágta a pályát és a boxbejáratot elválasztó füves részt, és safety car alatt visszaelőzte Thed Björköt. A harmadik hely így hivatalosan végül a svédé lett. 

A mószerolóknak is igazuk lett. Muller nem hiába panaszolta be Nicky Catsburgot, aki szerinte a biztonsági autó alatt előzte meg őt. A felügyelők visszanézték az esetet, és egy 5 másodperces büntetést adtak a hollandnak, aki így nem 11, hanem 15. lett. 

A harmadik suzukai verseny hivatalos végeredménye: 

R3_Res.jpg

Az utólagos büntetésekből Guerrierit leszámítva valamennyi bajnokesélyes profitált. Björk ötödik helyett harmadik (+5 pont), Michelisz Norbi kilencedik helyett nyolcadik (+1 p), Yvan Muller pedig 15. helyett 13. (+2p) lett. 

A bajnokság állása Suzuka után:

Össz.jpg

A bajnokság november közepén folytatódik Makaón. 

Hozzászólások