WTCC - Catsburg szerint propagandaszagú volt a Lynk & Co reakciója
Catsburg szerint propagandaszagú volt a Lynk & Co reakciója
Fotó: fiawtcr.com

Catsburg szerint propagandaszagú volt a Lynk & Co reakciója

LantiLanti
2019/10/31 20:48

Nicky Catsburg sosem félt attól, hogy őszintén, finomítások nélkül vállalja a véleményét, és most is karakánul fogalmazott, amikor megkérdezték az suzukai eseményekről.

A Hyundai holland versenyzője az első futam hajrájában ütközött össze Andy Priaulx-al, nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy a háromszoros világbajnok előtte Kínában ment össze Michelisz Norbival. Az indoklás is azonos volt: a holland szerint Priaulx extrém korán fékezett, a brit pedig taktikai kilökésről beszélt.

A két versenyző véleménye között az volt a közös, hogy mindketten szándékosságot feltételeztek a másik oldalon. Különbség viszont, hogy míg a Hyundai nemigen kommentálta az eseményt (és Catsburg utólagos büntetését sem), addig a Lynk & Co a legtöbb fórumon hangoztatta a véleményét. Annyira, hogy holland már propagandaszagot szimatolt. 


"Az egész hétvége során az volt az érzésem, hogy egy tudatos, taktikai kampány folyt ellenem, a csapatom és a Hyundai ellen. Például ott volt az a propaganda jellegű videó egyből a futam után."
"Egy azonnal közzétett, kidolgozott PR videó, ami olyan volt, mint egy előre megtervezett válasz a "balesetre". 
"Andy is elég agresszíven reagált, és a csapatával együtt olyan mondatokat használt, mint: 'sportbírók halhattak volna meg, 'ki kéne zárni az egész szezonból, vagy 'szándékosan fegyverként használta az autóját'. Szerintem túl messzire mentek."
"Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy Andy extrém korán fékezett, még ahhoz képest is, hogy nem az ideális íven volt. Egy körrel korábban ugyanott próbáltam előzni, és akkor érdekes módon valahogy sikerült a normál fékpont környékén rálépnie a pedálra."
"Alaposan megnéztük az adatokat, videókat, képeket, és elég egyértelmű, mi történt. De persze ezeken mindig el lehet vitatkozni."
"Talán számítanom kellett volna erre tőle, de ahogy Andy a felügyelőknél kijelentette nekem, ő egy háromszoros világbajnok, én pedig nem."

Az a bizonyos videó: 

Priaulx többek között azzal támasztotta alá a szándékosságra vonatkozó vádakat, hogy az ütközés előtt Michelisz Norbi maga elé engedte Catsburgot. A holland szerint ez nettó baromság.

"Bizonyítéknak használják Norbi rádióüzenetét, amelyben azt javasolja, hogy cseréljünk, helyet, de ez minden hülyeséget felülmúl. Egyetlen dolgot bizonyít, hogy a Norbi és a BRC okos, amikor a bajnoki cím megnyeréséről van szó. Andyt megelőzni ugyanis egyáltalán nem olyan könnyű, mint azt egyesek gondolják."
"Pontosan ugyanez történt Ningbóban Norbi és - mily meglepő - Priaulx között."
"Csak, hogy egyértelmű legyen: soha senki nem kért meg arra, hogy szándékosan lökjem ki Andy-t, vagy valamelyik csapattársát. Egyébként sem tennék ilyet."
"Valahol értem Andy első reakcióját, hiszen nem sokkal azelőtt valaki hátulról nekiment 230-cal, és a gumifalba csapódott."
"Kicsit az az értésem, hogy amiket később mondott, az már annak köszönhető, hogy kereszttűzbe került, mivel a csapata megpróbálta lejáratni az én csapatomat és gyártómat, hogy ezzel politikai előnyt kovácsoljon."
"Kedvelem Andy-t. Nem azért, mert háromszoros világbajnok, hanem, mert egy rendes srác. Remélem, ha minden elcsendesül, újra beszélő viszonyban leszünk" - zárta Catsburg. 
Hozzászólások