WTCC - Boxkiállás lesz a Nordschleifén
Boxkiállás lesz a Nordschleifén

Boxkiállás lesz a Nordschleifén

LantiLanti
2014/06/19 16:35

Folyamatosan szivárognak a hírek Németországból, ahol néhány órával ezelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy az Eurosport Events és a Nürburgring 24 órást szervező ADAC Nordrhein megállapodása nyomán 2015-ben WTCC futamot rendeznek a legendás Nordschleife versenypályán.

Ezzel 1983 után tér vissza egy FIA világbajnokság a világ egyik legismertebb és legnehezebbnek tartott körére; 32 évvel ezelőtt a Sportkocsi Vb járt utoljára a Zöld Pokolban.

A hírt már néhány napja megszellőztették, és több lebonyolítással kapcsolatos kérdés is felmerült. Hogyan lesznek a futamok? Bírják-e majd a gumik? Hogy tudnak majd elég üzemanyagot magukkal vinni az autók? A Nürburgringen tartott sajtótájékoztatón az Eurosport Events motorsport menedzser sok kérdésre válaszolt.

"Annak érdekében, hogy a WTCC meghódíthassa ezt a legendás helyszínt, megkértük az FIA-t, hogy erre az egy versenyre módosítsa a sportszabályokat. Az ötlet lényege, hogy egyetlen 120 km-es versenyt rendezünk majd egy boxkiállással. A részleteket az FIA, az Eurosport Events és a csapatok közösen dolgozzák ki a Túraautó Bizottság következő üléséig. Azt követően felterjesztjük a Motorsport Világtanács elég" - fogalmazott Francois Ribeiro.

A WTCC által közzétett videóból is kiderül, hogy a pilóták jelentős része nagy örömmel fogadta a Nordschleifén rendezendő futam hírét.

"A versenyzőink rendkívül izgatottak, hiszen 250.000 néző előtt vezethetik majd az új TC1-es gépeket a világ egyik legnehezebb versenypályáján. Mindez az Eurosport Eventstől megszokott csúcsminőségű televíziós produkción keresztül lesz követhető."

Ribeiro szerint a Nordschleife érkezése a WTCC "valódi autók, valódi verseny" szlogenjéhez is tökéletesen passzol majd.

"Az autóipar résztvevőinek jelentős része erre a legendás helyre jár tesztelni az utcai technológiákat, és biztos vagyok benne, hogy ez a futam a WTCC-ben érdekelt gyártók számára is remek lehetőség lesz" - zárta Ribeiro.

A három évre szóló megállapodásnak köszönhetően 2011 után visszatér a WTCC Németországba, ahol 2005 és 2011 között Oscherslebenben rendeztek emlékezetes versenyeket.

Hozzászólások